» » » Скільки може бути затримка?

Скільки може бути затримка?

Скільки може бути затримка?

Чіткий менструальний цикл, який дотримується з місяця в місяць, - це важливий показник того, що жінка здорова. Такий цикл передбачає, що менструація починається кожен місяць в один і той же час плюс-мінус пара днів. Однак непоодинокі випадки, коли затримка становить більше одного-двох днів.

В цілому, у здорової жінки допустима затримка місячних до 7 днів, якщо це відбувається нечасто. Причини такої затримки розглянемо трохи нижче. Якщо ж затримка триває 7 і більше днів, то потрібно звернутися до гінеколога і зробити тест на вагітність, якщо ви живете статевим життям.

Далі розглянемо детально, скільки днів може бути затримка місячних в різних випадках і з яких причин вона може відбуватися.

Затримка місячних у дівчаток

В середньому місячні починаються приблизно в 12-15 років, і протягом перших двох років у дівчинки формується менструальний цикл. У цей час її гормональний фон нестабільний, цикл може "скакати": то місячні можуть початися трохи раніше передбачуваного терміну, то взагалі можуть не з`явитися на наступний місяць. Однак протягом року-двох (це індивідуально) у здорової дівчинки повинен сформуватися менструальний цикл. Якщо він вже сформувався і місячні з`являлися в один і той же час вже досить довго, але раптом стався збій і трапилася довга затримка - є привід звернутися до гінеколога. Навіть якщо ніякої проблеми не знайдуть, зайвий раз краще перестрахуватися.

Подібні затримки бувають і в зворотній ситуації, коли жінка вже переживає клімакс.

Затримка через стрес, нездужання, хвороб



Якщо причина затримки не дуже серйозна, то затримка буде нечасто, одноразової і не буде перевищувати 7 днів. У числі причин, що викликають подібну затримку, можна виділити наступні:

  • Сильне фізичне / емоційне напруження.
  • Зміна клімату, способу життя, графіка роботи і т. Д.
  • Нездорове харчування, захоплення суворими дієтами, нестача поживних речовин.
  • Затримка як реакція на прийом препаратів або припинення їх прийому, особливо сильно впливають препарати екстреної контрацепції.
  • Простудні хвороби, а також різні хронічні захворювання.

Затримка через вагітність

Нерідко виникає така причина затримки - це наступ вагітності. Вона можлива в разі, якщо ви живете статевим життям. При цьому засіб контрацепції, яке ви використовуєте, може виявитися ненадійним: презерватив може виявитися бракованим і порватися в самий невідповідний момент, таблетки можуть не подіяти і т. Д.

Скільки днів може бути затримка при вагітності? Зачекайте тиждень після передбачуваного початку менструації. Якщо через цей час місячні не почнуться, сходіть в аптеку і купіть як мінімум два тести на вагітність від різних виробників. Якщо тести дадуть позитивний результат - то вам до гінеколога. Якщо негативний, можна ще почекати пару-трійку днів. Однак якщо місячні не з`являються і в цьому випадку, до гінеколога все ж потрібно буде звернутися.

Для контролю за своїм циклом кожній жінці обов`язково варто завести маленький календарик, де вона буде відзначати дні місячних. Такий календарик допоможе виявити динаміку циклу і з`ясувати, в який час повинні починатися місячні.

Також вам може бути корисна стаття Чому затримуються місячні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!