» » » Що робити, якщо немає місячних?

Що робити, якщо немає місячних?

Що робити, якщо немає місячних?

Вважається, що дівчинка стає дівчиною в той момент, коли у неї з`являється перша менструація. Тобто місячні. Ця подія означає, що в організмі дівчини почали дозрівати яйцеклітини і її репродуктивна система функціонує. До того ж, з цього моменту дівчина може завагітніти.

Затримка першої менструації

Зазвичай, перша менструація (у неї навіть є своя назва - менархе) у дівчаток настає у віці від 12 до 14 років. Але в зв`язку з тим, що кожен організм індивідуальний, і дозрівання відбувається у кожної дівчинки по-різному, нормальним для появи перших місячних вважається вік від 10 до 16 років. Таким чином, якщо вам вже давно 16, у Вас сформовані вторинні статеві ознаки (є волосся в пахвових западинах і в області паху, збільшилися молочні залози), а місячні не прийшли, то пора серйозно задуматися.

Що робити, якщо немає місячних, хоча за всіма ознаками вже повинні бути? Є привід для занепокоєння. У цьому випадку, вам варто відвідати фахівця-гінеколога і пройти обстеження при необхідності. Але ні в якому разі не можна вживати самостійних дій для появи місячних. Не вживайте ніякі таблетки, настоянки або відвари для усунення проблеми, - так ви можете сильно нашкодити своєму здоров`ю, що призведе до незворотних наслідків.

Затримка регулярного менструального циклу



Інша ситуація - у вас раптово перервався менструальний цикл. Немає місячних місяць, що робити в такому випадку? Не панікуйте. Насамперед згадайте, чи були у вас статеві контакти в останній місяць? Якщо так, то вам варто сходити в аптеку за тестом на вагітність. Сучасні тести на вагітність мають можливість визначити наявність вагітності вже через тиждень після зачаття. І в будь-якому випадку записатися на консультацію до гінеколога, так як:

  • якщо ви вагітні, слід якомога раніше стати на облік у зв`язку з вагітністю, щоб мати можливість бути під наглядом фахівця-гінеколога. Це позбавить вас від зайвих переживань з приводу нормального протікання вагітності і допоможе діагностувати можливі патології на ранній стадії.
  • ви можете бути вагітні, але тест це не покажет- Існує 1 відсоток ймовірності, що з будь-яких причин тест покаже тільки одну смужку, замість двох, які означатимуть позитивний результат. Щоб знизити ймовірність неправильного тесту, уважно прочитайте і дотримуйтесь досить простий інструкції по використанню.
  • відсутність місячних може свідчити про якому-небудь захворюванні. Менструація - це свого роду індикатор стану жіночого організму. Якщо місячні з`явилися вчасно, цикл не порушується (нормальним вважається цикл 3-6 днів з перервою 28-40 днів), немає хворобливого стану - репродуктивна система і загальний стан жіночого організму в нормі.

Зверніться до лікаря



Таким чином, ви повинні пройти діагностику і можливо лікування, якщо:

  • у вас непостійний цикл;
  • місячні болючі, ви відчуваєте себе погано в "червоні дні календаря";
  • місячні тривають понад 6 днів;
  • дуже рясні місячні;
  • немає місячних.

Таким чином, на питання: "Чи не приходять місячні, що робити?" можна відповісти наступним чином:

  • Найголовніше - не панікувати.
  • Не намагатися викликати місячні ніякими способами, ніякими таблетками або відварами.
  • Чи не слідувати порадам з самолікування, даними подругами, колегами, родичами.
  • Обов`язково записатися на консультацію до фахівця-гінеколога і пройти діагностику.

На багатьох жіночих форумах дівчата задають питання: "Чи не прийшли місячні, що робити?". Наш сайт також не залишив цю тему без уваги. На нашому сайті Ви можете прочитати статтю «Чому немає місячних?».

Будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!