» » » Чому довго йдуть місячні?

Чому довго йдуть місячні?

Статева система жінки - це дуже тонкий, ювелірний механізм. Коли відбуваються будь-які збої в злагодженій роботі такої складної системи, то можна говорити про те, що в жіночому організмі не все добре. У цій статті ми розповімо Вам про те, чому довго йдуть місячні.

Все полягає в тому, що коли функціонування організму жінки нормальне, то у неї кожен місяць відбуваються виділення, станом які можна побачити, чи здорова жінка або вона хвора. Коли місячний цикл не порушений - це добре і означає те, що жінка повністю здорова, тому хвилюватися не варто. Але коли цикл місячних зсувається або місячні дуже довгі - необхідно піти в лікарню, щоб зрозуміти причини і наслідки затримки або рясних місячних. Зараз ми розповімо Вам про симптоми тривалого циклу і Ви дізнаєтеся чому місячні йдуть довше звичайного.

Симптоми і причини довгих місячних

У разі, коли організм жінки здоровий повністю, менструальний цикл має тривалість від 21 дня до 35 днів. Коли немає проблем в статевій системі організму, то менструальний цикл, як правило, проходить регулярно. А сам період місячних при цьому має тривалість від 5 днів до 7 днів. При нормальному перебігу місячних середньостатистична жінка втрачає, приблизно, від 80 мілілітрів до 100 мілілітрів своєї крові.

Коли ж параметри циклу менструації або періоду місячних відхиляються від норми - це можна вважати неправильною роботою організму. Місячні, тривалість яких становить понад 7 днів, називаються «довгими». Причини таких «довгих» місячних, як і інших проблем при протіканні менструального циклу, лікарі об`єднують між собою, тому що вони мають загальні підстави. Причинами таких збоїв можуть бути:

  • гормональний збій, викликаний хворобами і порушеннями в ендокринній і статевій системі жінок;
  • неправильне харчування жінок;
  • зловживання алкоголем і нікотином;
  • зайва вага.


На жаль, крім перерахованих вище причин, існують, і про них не можна забувати, доброякісні та злоякісні пухлини (освіти) в статевій системі жінок.

Лікування довгих місячних

Щоб статева система працювала злагоджено, жінці просто необхідно відмовитися від усіх шкідливих звичок, особливо від куріння, вживання алкоголю. Доведено, що ці шкідливі звички негативно позначаються на загальному стані жіночої ендокринної системи.

Також, необхідно вести активний спосіб життя і намагатися часто бувати на свіжому повітрі. Коли Ви буде вести такий спосіб життя, то Вам не доведеться відповідати на питання про те, чому довго йдуть місячні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!