» » » Чому у дівчат місячні?

Чому у дівчат місячні?

Місячні є частиною менструального циклу. Сприятливий їх перебіг - це головна ознака того, що зі здоров`ям у дівчини все добре. Під час місячних обсяг втрачається крові становить до 150 мілілітрів.

Як починаються місячні?

Основна причина, чому у дівчат місячні, - це відсутність вагітності і відторгнення ендометрія, який готувався до прийняття заплідненої яйцеклітини.

У певний момент мозок посилає гормональний сигнал, і один з яєчників, прийнявши його, також починає виробляти гормони. Під дією естрогену яйцеклітина, яка знаходиться всередині цього яєчника в спеціальному фолликуле, починає дозрівати. У самій середині менструального циклу фолікул лопається. Дозріла яйцеклітина потрапляє в черевну порожнину (період овуляції), а потім починає рухатися по матковій трубі в матку. Якщо по шляху не відбувається запліднення, то вона гине. Це фолікулярна фаза.

Причина менструальних кровотеч

Потім настає лютеиновая фаза. На місці фолікула утворюється жовте тіло, що виробляє гормон прогестерон. Завдяки йому поліпшується кровопостачання матки. Так як вагітність не наступила, рівень прогестерону падає, що призводить до звуження артерій матки. Ендометрій відторгається, ось чому у дівчат місячні.



Весь цей процес супроводжується розривом кровоносних судин і кровотечею з піхви. Все це говорить про те, що дівчинка вступила в завершальний період статевого дозрівання і стала дівчиною, яка вже здатна народити дитину. Вперше менструації можуть початися приблизно в 12-14 років, але ці рамки відносні, так як у кожної дівчини є свої особливості організму.

тривалість місячних

Спочатку місячні можуть бути нерівномірними, непостійними, але з плином часу вони нормалізуються. Те, чому у дівчат йдуть місячні різну кількість днів, пояснюється фізіологічними особливостями організму: менструації тривають від двох до семи днів. На зміну їх тривалості можуть вплинути пережиті емоційні стреси, часте перевтома, наявні захворювання репродуктивної системи.

Отже, ви дізналися, чому у дівчат бувають місячні. Вони є нормальним біологічним процесом для кожної дівчини. За кілька днів до їх настання можуть з`явитися деякі ознаки, наприклад, набухання молочних залоз, перепади артеріального тиску, а також зміна настрою, дратівливість через дрібниці, агресивність в поведінці. Таке явище називається передменструальний синдром - ПМС.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!