» » » Навіщо потрібні місячні?

Навіщо потрібні місячні?

Рідко хто з дівчат не говорив в серцях: «Ну навіщо потрібні місячні! Навіщо мені ці проблеми зі здоров`ям, ці тампони, прокладки! ». А дійсно, навіщо потрібні місячні? Давайте спробуємо розібратися в цьому в цьому непростому питанні жіночої фізіології.

Основним завданням жінки, призначеної їй природою, є зачаття, виношування, народження і виховання нею дитини. Для цього в яєчниках жінки відбувається дозрівання яйцеклітин. Зазвичай протягом одного менструального циклу дозріває одна яйцеклітина. Поки йде дозрівання яйцеклітини, матка починає підготовку до можливої майбутньої вагітності. Для цього її слизова оболонка сильно розростається і стає дуже рихлою. Після дозрівання яйцеклітина виходить з яєчника і по фаллопієвих трубах починає рух в порожнину матки. Якщо протягом доби не відбувається запліднення, то яйцеклітина гине і розчиняється. В головний мозок не надходить сигнал про те, що запліднена яйцеклітина прикріпилась до стінок матки. Це призводить до того, що слизова оболонка матки відторгається і у вигляді менструальної кровотечі виводиться назовні. А в організмі жінки починається новий процес підготовки до можливої вагітності.

Отже, тепер ми можемо відповісти на питання про те, навіщо потрібні місячні. По-перше, для того, щоб ми знали, що наш організм працює нормально. Ну а по-друге, завдяки місячним ми вчасно можемо дізнатися про наявність чи відсутність у жінки вагітності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!