» » » Чи може гінеколог визначити вагітність?

Чи може гінеколог визначити вагітність?

Питання можливої вагітності турбує будь-яку жінку. Перевіряється це безліччю аналізів, тестів, ультразвуком і, звичайно ж, оглядом гінеколога. Але ж техніка і сучасна медична хімія раніше були відсутні, а питання чи може гінеколог визначити вагітність, що не виникало.

Звичайно, може, але через певний час після запліднення. Основні ознаки, що сприяють постановці діагнозу, крім аналізів, це візуальні зміни. А також результати тактильних досліджень. Ці зміни настають в момент, коли запліднена яйцеклітина імплантується в матку, і остання починає змінюватися.

Простий математичний підрахунок свідчить про те, що мінімальним терміном, коли фахівець може визначити вагітність тільки особистим оглядом, буде 3-4 тиждень вагітності.

Близько доби сперматозоїди рухаються до яйцеклітини, далі запліднена яйцеклітина близько 7 днів блукає по маткових трубах. Протягом днів трьох вона плаває в матці і проходить стадії формування ембріона. Десь до кінця другого тижня ембріон імплантується в стінку матки, і починаються її зміни.

На початку вагітності матка розм`якшується, набуває кулясту форму. Розм`якшення дуже виражено в області перешийка. Змінюється колір шийки, він набуває синьо-фіолетового відтінку. Природно збільшуються її розміри. Все це вже здатний побачити і відчути лікар.

Чи може гінеколог побачити вагітність раніше? Якщо відсутні результати інших аналізів і обстежень, то немає! Звичайно, тест на вагітність може дати відповідь раніше, ніж це здатен зробити гінеколог, але консультація лікаря унікальна. Саме він може переконати Вас у відсутності патологій, а також призначити своєчасний курс лікування і підтримки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Рекомендуємо також