» » » Як визначити вагітність без тесту?

Як визначити вагітність без тесту?

Як визначити вагітність без тесту?

Будь-яка жінка, яка цікавиться даним питанням, бажає знайти відповідь як можна швидше. Причини на це бувають різні. У кого-то одне тільки підозра про це викликає панічний страх. Хтось з трепетом чекає позитивної відповіді. Для того, щоб визначити вагітність без тесту є безліч методів.

ознаки вагітності

Після зачаття організм жінки починає змінюватися. Під впливом гормонів він готується до довгого періоду виношування дитини. Тому розглянемо основні ознаки, що вказують на вагітність.

  • Зміна психічного стану. Можлива різка дратівливість, а часом повна апатія.
  • Змінюються переваги в їжі. У майбутньої мами може збільшитися апетит і бажання з`їсти що-небудь кисленьке і солоне.
  • Нудота.
  • Часте сечовипускання.
  • Груди збільшуються. Соски стають гіперчутливими.
  • Затримка місячних. Найважливіший ознака для жінки, у якої до цього цикл був регулярний. Але часом буває, що затримку може викликати сильний стрес або прийом будь-яких препаратів.

Судити про вагітність за окремими ознаками нерозумно. Якщо помітні більше трьох ознак, то ймовірність вагітності збільшується.

Визначення вагітності базальної температури

Вимірювання базальної температури є найбільш точним способом, для визначення вагітності без тесту.

Для цього методу дуже важливо, щоб жінка знала про особливості свого циклу і регулярно проводила вимірювання базальної температури.



Менструальний цикл у жінки складають дві фази. В першу фазу базальна температура низька і не перевищує 37 градусів. Протягом другої фази, яка слідує за овуляцією, базальна температура вище 37 градусів.

Зазвичай менструальний цикл жінки триває 28 днів, і тривалість фаз становить по 14 днів.

Тривалість другої фази є більш постійною. Тому, якщо висока температура другої фази тримається більше трьох днів, ніж зазвичай, то зростає ймовірність вагітності.

Для того щоб визначити вагітність без тесту, потрібно обов`язково прислухатися до свого організму. Слід звернути увагу на зміни у відчуттях, реакції на зовнішні подразники і, звичайно ж, варто вимірювати базальну температуру.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!