» » » Яка повинна бути базальна температура?

Яка повинна бути базальна температура?

Яка повинна бути базальна температура?

Саме зі зміни базальної температури можна судити про зміни, що відбуваються в організмі будь-якої жінки. Але яка повинна бути базальна температура в нормі? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Якщо говорити про нормальний стан, то приблизно до початку менструального циклу, вона повинна складати 37,0 - 37,1 градус і, якщо менструальний цикл протікає нормально, то вона продовжує знижуватися, незважаючи на велику кількість виділеної крові.

Причини зміни температури



У разі, коли базальна температура не опускається перед початком менструації, а після неї різко опускається, то це найбільше схоже на вагітність, яка перервалася під час місячних. Навіть про запалення придатків можна дізнатися зі зміни базальної температури в організмі жінки. Таким чином, якщо в другій фазі менструального циклу температура досить невисока, а під час менструації нітрохи не знижується і тримається на одному рівні, то необхідно відвідати гінеколога.

  • Яка базальна температура перед місячними і про що свідчить її відхилення? Перед початком менструального циклу температура повинна триматися в межах 37,0 градусів. Якщо ж вона з незрозумілих причин змінюється в більшу сторону, то це може свідчити про наявність запальних процесів внутрішніх статевих органів.
  • Якщо ж під час менструації температура на один день підвищується, а потім знову падає, то це нічого страшного, так як подібні міні запальні процеси нічого поганого не позначають.
  • Тепер давайте визначимося, яка базальна температура вдень є нормою. У першій фазі менструального циклу днем температура може триматися в межах 36,5-36,8 градусів, перед місячними вона повинна підвищуватися, але не на багато і складати 37,0-37,2 градуса.
  • Якщо ж говорити про такий момент менструального циклу, як овуляція, то варто відповісти, що вона є саме тим переломним моментом, коли температура перестає падати і починає рости. Давайте розглянемо, яка базальна температура при овуляції нормальна. Якщо ви будете вести графік зміни температур, то зможете помітити, що в період овуляції температура знижується приблизно на 0,2-0,3 градуса і це є нормою.
  • Якщо ж говорити про те, яка базальна температура при вагітності нормальна, то варто відзначити, що температура, яка тримається більше 18 днів в межах 37,2- 37,5, свідчить про розвиток плода. Якщо ви помічаєте стабільність високої температури, то слід негайно відвідати кабінет лікаря. Таким чином, температура під час менструального циклу повинна змінюватися.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!