» » » Яка температура у новонароджених?

Яка температура у новонароджених?

Яка температура у новонароджених?

Будь-яка любляча новоспечена мати, повинна знати яка температура у новонароджених. У перший період після народження температура у новонародженого малюка в пахвовій западині буде трохи підвищеної, і складати вона буде приблизно 37,0 або 37,4 градуса.

На питання, яка нормальна температура у новонароджених відповісти досить важко, так як немає такого поняття. Навіть у вже дорослих людей нормальна температура суто індивідуальна для кожної людини і відрізняється навіть у вимірах в правій і лівій пахвових западинах. Не кажучи вже говорити про температуру новонароджених дітей.

Яка температура тіла у новонароджених

У новонароджених дітей система стабілізації температури ще тільки проходить період формування, тому діапазон температури тіла малюка в здоровому нормальному стані може знаходитися в межі 36,0 - 37,0 ° С (найчастіше 36,6 градусів). Протягом доби вона може коливатися і бути різною на різних ділянках шкіри. З огляду на це дуже важливо визначити, яка саме температура у новонародженого є нормальною.

Як можна це зробити? По-перше, температуру новонародженого малюка потрібно вимірювати в двох місцях. І це як мінімум. Малюк повинен знаходитися в спокійному стані. Температуру можна вимірювати в декількох місцях: під пахвою, в роті, в задньому проході і в паховій області.

Потрібно мати на увазі, що температура в цих точках для одного і того ж малюка, виміряна в короткий проміжок часу, буде відрізнятися. Більш цього, ці температурні дані до того ж ще залежать від часу доби, емоційного стану малюка, після прийому їжі або натщесерце проводилися вимірювання та інших факторів.

Найпереважніші місця вимірювання - це в прямій кишці і в пахвовій западині. Вимірювання температури новонародженого в паховій області і в роті може бути кілька утруднено через рухливості дитини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!