Як виглядає ангіна?

Щоб визначити, з якої причини у вас з`явився біль в горлі, необхідно знати, як виглядає ангіна - гостре запальне захворювання голи, при якому уражаються мигдалини. Вони стають червоними, але при особливо гострих формах ангіни, на мигдалинах з`являється білий наліт, іноді з жовтими вкрапленнями.

ознаки ангіни

Основною ознакою ангіни є біль в горлі. Найчастіше, температура тіла підвищується до 39-41 градуса, причому не тільки у дітей, але і у дорослих. Це захворювання викликане вірусним стрептококом групи А, тому перебіг захворювання надзвичайно гостро. Жартувати з ангіною не варто, так як вона може дати серйозні ускладнення, пов`язані з ризиком для життя. Якщо ви будете знати, як виглядає горло при ангіні, то зможете самостійно визначити, ангіна у вас чи ні. Крім того, необхідно знати, що існує кілька видів ангіни, і протягом кожного з цих видів відрізняється одна від одної.

При перших же симптомах ангіни необхідно викликати лікаря, якщо у вас температура тіла дуже висока. У деяких випадках, коли спостерігається велике поразку горла, ознаки ангіни, зокрема, температура тіла, будуть трохи іншими. Вони більшою мірою залежать від загального стану імунної системи - чим він слабший, тим нижче буде температура. Таке явище свідчить про те, що організм відмовляється боротися із захворюванням, тому температура не підвищується вище 37,5 градусів. Може спостерігатися запалення не тільки в області мигдалин, але і лімфовузлів.



Якщо вчасно не звернутися до лікаря при явних симптомах ангіни, то не виключено, що у вас виявиться інфекційний мононуклеоз. Це захворювання має подібні симптоми, що і ангіна - з`являється біль в горлі, запалюються лімфовузли.

Симптоми ангіни у дітей

Оскільки ангіна - захворювання, яке характерне для різних вікових груп, то воно з`являється і у дітей, в тому числі і новонароджених. Ковток холодного повітря, і у вашої дитини може з`явитися ангіна. Вона розвивається і на тлі ГРВІ - захворювання, найбільш часто зустрічається серед дитячих інфекційних хвороб. Тому слід дуже уважно поставитися до проявів температури у дітей, особливо у новонароджених, тому що вона може свідчити про те, що у дитини ангіна. Симптоми у дітей проявляються практично такі ж, як і у дорослих, але при цьому, новонароджена дитина не зможе пояснити батькам, що у нього болить горло, а тільки лише плаче.

Виклик дільничного лікаря, здача аналізу крові - єдині вірні кроки, які допоможуть вилікувати захворювання, якщо в наявності симптоми ангіни у дорослих або у дітей. При запущеній або не лікування до кінця ангіні в горлі може з`явитися абсцес - порожнина, заповнена гноєм. Абсцес видаляється хірургічним шляхом. Можуть з`явитися і інші ускладнення, які дадуть про себе знати через кілька років.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!