Заразна чи ангіна?

Заразна чи ангіна?

Ангіна - це гостре респіраторне захворювання, яке протікає в мигдалинах. У народі їх називають "гландами". Причому, почервоніння і біль в горлі, а також ряд інших характерних симптомів необов`язково є ознакою ангіни. Аналогічні ознаки можуть бути і у інших захворювань, таких, наприклад, як дифтерія, вірусний мононуклеоз. На відміну від інших захворювань, під ангіною, або тонзилітом, розуміється інфекція горла, викликана конкретною групою бактерій, найчастіше стрептококом, або стрептококом і стафілококом. Зрозуміти, заразна чи ангіна, можна вже з того, що вона є бактеріальним захворюванням. Як і будь-яке подібне захворювання, вона заразна надзвичайно. Про що починається тонзиліті свідчать болі в горлі, кашель, чхання, нежить.

способи зараження

  • Повітряно-крапельний шлях. Якщо не обмежувати контакти з хворою людиною, ймовірність підхопити ангіну дуже висока. Мало знати, що ангіна заразна. Скільки днів коштує дотримуватися запобіжних заходів - ось більш складне завдання. На думку фахівців, небезпека зараження зберігається протягом трьох тижнів, незважаючи на те, що симптоми захворювання можуть вже не бути явно вираженими, або навіть зникнути. Інкубаційний період при зараженні становить від 2 до 5 днів, його середній максимум - 3 дні.
  • Самозараження. Стрептококові бактерії розмножуються в мигдалинах. У зв`язку з цим, при виникненні несприятливих факторів - переохолодження, стрес, інфекція може загостритися. У ряді випадків інфекція стає хронічною. Тоді лікарі ставлять діагноз "хронічний тонзиліт".


Приводом для оптимізму може служити те, що на ангіну не хворіють місяцями. При належному лікуванні та відсутності ускладнень, захворювання проходить досить швидко. Однак тонзиліт не варто запускати. При неправильному лікуванні або при його відсутності, можуть виникнути серйозні ускладнення, що впливають на нирки, серце, суглоби. Наприклад, практично 100% ревматичних захворювань є наслідком звичайного тонзиліту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!