Що таке інфекція?

Що таке інфекція?

Багатьох цікавить питання, що таке інфекція. Якщо сказати коротко, то інфекція - це потрапляння в людський організм хвороботворних мікробів, з подальшим їх розмноженням.

Даний процес, як правило, супроводжується характерними ознаками місцевого і загального порядку.

види інфекцій

Інфекції розподіляються за видами, які мають відмінності за способом проникнення збудників в організм.

  • Ендогенна інфекція, або аутоінфекція, виникає в разі зниження власного захисту організму. Мікроб вже знаходиться всередині свого «господаря» і при настанні сприятливих для нього умов викликає інфікування.
  • Експериментальна інфекція - штучно створена в умовах експерименту.
  • Екзогенна інфекція - мікроб потрапляє всередину організму з навколишнього середовища.
  • Вторинна інфекція - новий мікроб викликає нове захворювання на тлі ще не завершеного старого, таким чином, до недолікованої інфекції приєднується новий збудник.
  • Змішана інфекція - в цьому випадку захворювання може бути викликано декількома збудниками одночасно.
  • Реінфекція - повторне зараження тим же самим збудником, від якого тільки що вдалося повністю вилікуватися.

Стадії інфекційних захворювань



Кожне інфекційне захворювання розвивається і протікає відповідно до наступних стадій:

  1. Інкубаційний період. Ця стадія протікає приховано, людина навіть не підозрює, що вже хворий. Тривалість цього проміжку часу неоднакова для всіх збудників. Так, грип проявить себе вже через кілька годин, а гепатит може жити в організмі таємно до декількох місяців.
  2. Продромальная стадія. На даному етапі починають виявлятися перші ознаки захворювання, але поставити точний діагноз все ще складно. Такі симптоми, як слабкість, головний біль, апатія, втрата апетиту, безсоння і ломота в суглобах характерні для багатьох хвороб.
  3. Розпал захворювання. На цій стадії повністю визначається клінічна картина хвороби, ставиться точний діагноз і призначається лікування.
  4. Заключна стадія - одужання. Всі симптоми захворювання згасають, людина повертається до свого звичайного стану. Самопочуття поліпшується, організм повністю відновлюється.

Про те, як справлятися з різного роду інфекціями, ви можете дізнатися зі статей нашого ресурсу:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!