Що таке ячмінь?

Що таке ячмінь?

В умовах сучасного життя організм людини часто підпадає під вплив несприятливих чинників навколишнього середовища і численних стресів. Наша імунна система не завжди може впоратися з натиском хвороботворних мікроорганізмів і тому часто дає збої. Напевно, у кожної людини був «ячмінь», і все лікували його, отримуючи від бабусь "дулі" в око. Так, це працювало, але звідки ми отримували це досить неприємне захворювання. Зараз ми постараємося розібратися в тому, що таке ячмінь.

Отже, ячмінь на оці - це захворювання століття, при якому ми спостерігаємо гнійний бугор. Він з`являється при запаленні цибулини вії. Іноді буває, що ячменів утворюється кілька або вони з`єднуються в один. Дане захворювання завжди проходить з симптомами набряку і припухлістю століття. Людина відчуває напругу на повіку, іноді навіть може піднятися температура.

У вас з`явився ячмінь на оці: причини цього стафілокок (золотистий стафілокок). Це бактеріальна інфекція, яка не заразна. В основному ячмінь проявляється у людей, які мають знижений імунітет (наприклад, після хвороби), також після сильного переохолодження організму і на тлі сезонного авітамінозу (НЕ хватки вітамінів).



Не варто панікувати в разі появи ячменю на оці. Симптоми даного інфекційного захворювання проходять досить швидко. На столітті, як ми вже говорили, з`являється припухла зона, яка супроводжується набряком. Симптоми в основному тривають від двох до чотирьох днів. У цей час у верхній частині припухлість ділянки формується нагноєння. В кінці перебігу захворювання ячмінь самостійно розкривається і рана очищується від гною. Ні в якому разі не видавлюйте ячмінь, адже ви можете поширити інфекцію на навколишні тканини, і лікування може затягнуться.

Інформацію про те, як лікувати симптоми ячменю, ви можете знайти в матеріалі «Чим лікувати ячмінь?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!