» » » Як лікувати золотистий стафілокок?

Як лікувати золотистий стафілокок?

Як лікувати золотистий стафілокок?

Золотистий стафілокок є кулясту бактерію, яка викликає ряд захворювань, в тому числі менінгіт, пневмонію, сепсис і ендокардит. Симптоми у нього найрізноманітніші: від висипань на шкірі до сильної задишки і болів. Потрапляє в організм така куляста бактерія декількома способами. Про це докладно написано в статті Як передається стафілокок.

Лікування золотистого стафілокока

Перед тим як лікувати золотистий стафілокок, необхідно обов`язково відвідати лікаря. Саме він зможе підібрати оптимальну схему терапії, яка дозволить вам швидко одужати. На сьогоднішній день існує ряд препаратів, які ефективно нейтралізують дію кулястої бактерії. Їх список виглядає наступним чином:

  1. Стафілококовий анатоксин. Сучасний препарат, призначений для підшкірного введення. Він сприяє виробленню антитіл, які стійкі до токсинів стафілококів і до самих кулястим бактеріям.
  2. Имудон і Бронхо-муна. Вони підвищують імунітет людини. В результаті кулясті бактерії не способи чинити негативний вплив на організм.
  3. Препарати групи бактеріофаги. Вони покликані знищувати кульові бактерії в організмі.
  4. Розчин хлорофіліпту на основі спирту або масла. Він ефективно бореться зі стафілококом, нейтралізуючи його негативний вплив на організм людини.
  5. Мазі Супіроцін, Бактробан, Бондерм. Вони містять у собі антибіотик мупіроцин. Він здатний знищити кульові бактерії, що знаходяться в епітелій.


Зверніть увагу, що перераховані препарати мають певними діями. Зазвичай, необхідно приймати відразу кілька медикаментів в певній дозуванні і послідовності. Деякі з цих препаратів мають протипоказання і можуть викликати алергію. Тому так важливо, щоб їх призначив лікар. А, щоб не шукати відповіді на запитання, як вилікувати золотистий стафілокок, слід своєчасно проходити спеціальну вакцинацію. Вона здійснюється з застосуванням ліків, які формує у людини імунітет проти впливу кульових бактерій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!