» » » Що таке аднексит?

Що таке аднексит?

Жінкам, які піклуються про своє здоров`я, варто знати, що таке аднексит. Це запалення жіночих органів, таких як: яєчники, придатки або маткові труби. Даному захворюванню найчастіше схильні жінки, яку ведуть сексуально активне життя, вік від 20 до 30 років.

При появі симптомів слід відразу ж податися до лікаря і почати лікування, так як запалення жіночих органів може привести до серйозних наслідків - безпліддя, запалення очеревини.

 Андекс. симптоми

Які симптоми має аднексит? Всі вони схожі на такі ж симптоми, які жінка відчуває під час циститу. Розглянемо докладніше:

  • Біль внизу живота.
  • Погане самопочуття.
  • Підвищення температури тіла.
  • Хворобливі відчуття під час сексуального контакту.
  • Болі в попереку.
  • Багато виділень з піхви прозорого типу.
  • Менструація супроводжується сильними болями.
  • Часті позиви до сечовипускання.
  • Згодом, якщо запалення не лікувати, то може з`явитися блювота і інші проблеми зі шлунком.

Не варто тягнути зі зверненням до лікаря. Доктор візьме мазок з піхви і поставить попередній діагноз. Чим швидше почати лікування, тим краще.

 Аднексит - причини його появи

Найчастіше причина аднекситу - виникнення будь-якої інфекції, які передаються статевим шляхом, такі як: трихомонада, золотистий стафілокок, гонокок, хламідіоз. Тобто запалення може початися, якщо дуже часто міняти статевих партнерів і не оберігатися під час сексу. Внутрішньоматкова спіраль і сильне переохолодження теж можуть послужити каталізаторами хвороби.



Також причиною запалення може бути завчасне відновлення інтимного життя після аборту, пологів або гінекологічної операції. Тому завжди слід дотримуватися строки, встановлені лікарем.

Велику роль в цьому питанні відіграє імунітет. Якщо імунна система ослаблена, жінка часто хворіє простудними захворюваннями, часто перебуває в стресі, то вона більше за інших схильна до появи даного захворювання.

профілактика аднекситу

Дуже важливо щоразу під час сексуального контакту оберігатися за допомогою презерватива. Такий засіб запобігання можна не використовувати, якщо партнер постійний, і він регулярно перевіряється на наявність різного роду захворювань, тобто стежить за своїм здоров`ям.

Доктора строго не рекомендують займатися сексом під час менструації, так як в цей час організм ослаблений, тому найбільш схильний до всякого роду інфекцій. І що не менш важливо - слід уникати переохолодження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!