» » » Оберігатися чи при вагітності?

Оберігатися чи при вагітності?

Оберігатися чи при вагітності?

Багато подружніх пар не відмовляються від інтимного життя в період вагітності жінки. Однак незважаючи на взаємне бажання, все ж перш ніж займатися сексом, потрібно обдумати кілька важливих питань, оскільки тепер ви несете відповідальність за вашої майбутньої дитини. Один з них пов`язаний з контрацепцією. Поговоримо докладніше про те, чи потрібно оберігатися при вагітності.

Контрацепція під час вагітності

Звичайно, оберігатися з метою уникнути повторної вагітності не потрібно. Жінка вже вагітна, і поки вона знаходиться в такому стані, друга вагітність наступити не може.

Оберігатися потрібно презервативами в тому випадку, якщо у кого-то з партнерів є які-небудь захворювання статевої системи, а також для дотримання чистоти (необов`язково). У разі, якщо і жінка, і чоловік здорові, від контрацепції можна відмовитися. Однак жінці все одно не можна забувати про дотримання суворої гігієни статевих органів після сексу в період вагітності.



Окремо варто поговорити про контрацепцію в різні періоди вагітності:

  • У перший триместр запобігання необхідно здебільшого для більш суворого дотримання чистоти, а також, звичайно ж, в разі, якщо хто-небудь з партнерів нездоровий.
  • При нормальному перебігу вагітності у другому триместрі плід вже досить добре захищений навколоплідними водами і оболонкою, тому можна відмовитися від контрацепції, якщо обидва здорові.
  • У третьому триместрі контрацепція також необов`язкова, але якщо ви до цього весь час оберігалися, то краще продовжити цю традицію.

Також потрібно пам`ятати, що вирішальну роль для занять сексом під час вагітності, крім здоров`я, грає також бажання жінки. Якщо вона не хоче сексу, то це явний показник того, що не треба, тому не варто займатися сексом проти бажання. Під час вагітності рекомендуються пози з неглибоким проникненням пеніса: потрібно виключити пози, в яких жінка зверху, а також колінно-ліктьові пози.

Також вам стануть у пригоді ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!