» » » Чи можна займатися любов'ю під час вагітності?

Чи можна займатися любов'ю під час вагітності?

Скільки міфів ходить навколо цієї теми! Чи можна займатися любов`ю під час вагітності? Хтось відмовляється, щоб не нашкодити малюкові, хтось із морально-етичних міркувань не робить цього. Але лікарі настійно радять секс під час вагітності, пояснюючи це позитивними моментами для мами і малюка. Сексологи вказують на необхідність підтримувати близькі стосунки між чоловіком і дружиною. Отже, простежимо за ходом думок медиків, щоб зробити правильний висновок.

Медицина, секс і вагітність

Що ж, приступимо до ознайомлення фактів на підтримку сексу під час вагітності. Чи можна займатися любов`ю під час вагітності?

Якщо під час сексу ви боїтеся нашкодити малюкові, не переживайте за нього. Ембріон захищений плодовим міхуром і навколоплідними водами. А шийку матки закриває слизова пробка, так що дістатися і нашкодити дитині неможливо.

Що ж стосується гормонів, заняття любов`ю під час вагітності зменшує дію кортизолу - гормону стресу. На вагітних і дітей він справляє негативний вплив. Тому з легкістю можете позбавлятися від нього за допомогою сексу.

Поговоримо про фізичне навантаження. Секс для вагітної жінки - хороша можливість бути в формі і легко скидати вагу після пологів. Також можна поліпшити імунітет і стан здоров`я за рахунок збільшення рівня імуноглобуліну А, який захищає від грипу і застуди. І ще - секс під час вагітності знімає напругу і покращує сон.

І про приємне! Продукти оргазму - гормони окситоцин і ендорфін, виробляються тільки безпосередньо в статевому акті. Навіщо позбавляти себе приємних хвилин, гарного настрою і відчуття того, що життя прекрасне і в період вагітності? Якщо лікар не говорив про статеве спокої під час вагітності, обов`язково пробуйте! Деякі жінки відчувають оргазм вперше, займаючись любов`ю під час вагітності. Як чудово почуватися привабливою, бажаною, незважаючи на милий животик і капризи!



Важливим фактором регулярного сексу під час вагітності є зміцнення сімейних уз. Жінка ніжними дотиками запевняє чоловіка в любові і в тому, що вона дуже потребує його, особливо зараз.

Емоції і пози

Не секрет, що жінка, вагітна вона чи ні, дуже емоційна, і для неї важливий позитивний настрій. Гормон щастя, ендорфін, який у матері виділяється під час сексу, надходить до дитини і дуже благотворно впливає на нього. Тому, майбутні матусі, не переживайте за малюка, не думайте про те, чи можна займатися любов`ю під час вагітності, пози вибирайте комфортні для обох подружжя.

Запам`ятайте, що на спині під час сексу вагітним лежати не можна. Пробуйте, лежачи на боці, зверху партнера, на четвереньках. Слідкуйте за тим, щоб не перетиснути живіт. Експериментуйте і отримуйте задоволення. А якщо буде добре вам, буде добре і малюкові.

Але якщо лікар побачив хоч одну причину для статевого спокою, дотримуйтеся рекомендацій фахівця. Які можуть причини для протипоказання занять любов`ю під час вагітності? Якщо виявили передлежання плаценти, загрозу викидня на ранніх стадіях, кров`яні виділення з піхви, недостатність шийки матки, якщо ви самі відчуваєте дискомфорт, болі під час сексу або після нього.

На початку і в кінці вагітності особливо будьте розсудливі. Приймайте мудрі рішення і грамотно поєднуйте вагітність і секс.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!