» » » Чи можна завагітніти під час годування грудьми?

Чи можна завагітніти під час годування грудьми?

Всі 9 місяців вагітна виношує свого довгоочікуваного дитинку. У ці місяці їй багато заборонено, наприклад, вживати алкоголь або довго лежати у ванні. Але є і приємні моменти ... Під час вагітності можна було розслабитися і не оберігатися, займаючись сексом з чоловіком. Тепер малюк з`явився на світ, і його треба годувати грудьми. Чи можна завагітніти під час годування грудьми, не захищаючись? Про це замислюються багато молодих мам.

Ймовірність завагітніти при годуванні груддю

У 1988 році були проведені дослідження, які довели, що ймовірність завагітніти при годуванні грудьми буде всього 2%, якщо дотримані 4 головні умови:

  1. Місячні ще не почалися (якщо є кровотеча до 56 дня після пологів, то це не вважається менструацією, воно розглядається як відновлення організму).
  2. Жінка годує дитину тільки грудьми (і не зціджує молоко для дитини).
  3. Дитині ще немає 6 місяців.
  4. Перерви між годуваннями груддю не більше 4 годин.


Тобто, ефективність такого методу запобігання буде 98%, тільки якщо всі ці 4 умови дотримуються.

Отже, ми з`ясували, що завагітніти під час годування грудьми можна, але як цього уникнути? Існує думка, що дуже складно знайти засоби контрацепції, які були б безпечні в період годування груддю. Ця думка в наші дні вже неактуально. Зараз існує хороший вибір засобів для запобігання небажаній вагітності, які дозволені в такий період.

  • Презервативи. Не впливають на якість і надходження молока жінки. Вони дають надійний захист від виникнення вагітності. А ще презервативи захищають від інфекцій, з якими може не впоратися ослабів імунітет мами.
  • Протизаплідні таблетки приймати не можна, так як Ви ризикуєте втратити грудне молоко. Але можна використовувати оральні контрацептиви, що містять тільки прогестерон (міні-пили), хоча вони теж трохи зменшать кількість виробленого молока.
  • Перерваний статевий акт не буде Вас захищати в цей період. імовірність знову завагітніти, коли годуєш грудьми, можлива в 20 - 40% випадків.
  • Внутрішньоматкова спіраль. Вона може убезпечити Вас від вагітності, але часто після пологів випадає у жінки, так як розміри матки ще не відновилися.
  • Календарний метод - абсолютно ненадійний, тому що в ритмі тіла можуть відбуватися зміни після пологів.
  • Сперміциди. Їх рекомендують жінкам, що годують ще й тому, що вони запобігають проблеми, пов`язані з сухістю піхви. Вони безпечні для молока молодої мами. Ви можете використовувати форму свічок, желе або піни.
  • Гормональні ін`єкції та імплантанти. Вони надійні на 99%. Але їх можна використовувати тільки через 6 тижнів після пологів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Рекомендуємо також