» » » Чи можна завагітніти після пологів?

Чи можна завагітніти після пологів?

Чи можна завагітніти після пологів?

У наш час питання про те, чи можна завагітніти після пологів, саме на часі. Якщо за часів наших бабусь в період лактації завагітніти було майже неможливо, то сьогодні це твердження не аргумент. Так звана лактаційний аменорея вважалася найкращим засобом контрацепції, але в даний час воно ненадійно. Лактаційна аменорея передбачає годування дитини кожні 3 години з нічною інтервалом в 6 годин. Таким чином, активація роботи молочних залоз, якій сприяє гормон пролактин, блокує роботу яєчників. Так-то воно так, але є і багато «але». Не кожна молода мама може з упевненістю сказати, що такий графік строго дотримується. Тим більше, що лактаційний період у наш час супроводжується різними прикорму для малят. В результаті належним чином молочні залози не працюють. Але навіть при дотриманні інтервалу між годуванням і роботою молочних залоз в повному обсязі існують ще кілька чинників, які можуть сприяти несподіваною вагітності після пологів.

Шанс завагітніти після пологів

Ось тепер таке питання: чи можна завагітніти після пологів, якщо немає місячних? У лікарській практиці траплялися такі випадки, причому не раз і не два, а дуже часто. Жінки вагітніють після пологів мало не через місяць. Тобто, маткові кровотечі закінчуються, і жінка починає налагоджувати свої інтимні стосунки і не охороняється. Якщо перша менструація не наступила, це не привід відмовлятися від контрацепції. Місячних немає, але з першим менструальним циклом, про який, до речі, багато жінок і не підозрюють, може відбутися зачаття. Менструація може не починатися аж до півроку, тобто, поки організм жінки не відновиться. Але для процесів овуляції відсутність місячних - не заборона на зачаття. І по суті, відповіддю на питання про те, коли після пологів можна завагітніти, буде - 4-5 тижнів. Та така можливість може бути одна з 100 або ще більше, але ймовірність все ж існує.

гормональний дисбаланс

Інший варіант розвитку подій. Як правило, сучасні пологи проходять швидше за рахунок стимулюючих препаратів, які вводять в організм жінки, щоб полегшити її страждання і прискорити процес пологів. Ці препарати можуть впливати на гормональний фон, що згодом призводить і до змін роботи деяких систем. На здоров`я, в загальному, ці препарати не діють, по крайней мере, так стверджують фахівці. Але в підсумку виникає гормональний дисбаланс, який сприяє нової вагітності. Гормональний дисбаланс також спостерігається, коли протягом вагітності має деякі відхилення і без стимулюючих препаратів при пологах, а можливо, і без інших ліків уже не обійтися.



Якщо жінка молода і не має серйозних проблем зі здоров`ям, у тому числі і гінекологічних, то відсоток позитивних відповідей на дане питання збільшується. Так, можна завагітніти відразу після пологів, молодий організм швидко відновлюється, і під впливом багатьох факторів може наступити вагітність. Контрацепція і ще раз контрацепція в період відновлення інтимних стосунків! А ще краще дати організму відновитися після пологів і починати статеве життя через 6 тижнів. Так можна буде убезпечити свій організм.

Завагітніти після пологів, виявляється, можна. А через якийсь час після пологів можна завагітніти? Після вдалих пологів нова вагітність може наступити вже через 4 тижні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Рекомендуємо також