» » » Чи небезпечно народжувати?

Чи небезпечно народжувати?

Чи небезпечно народжувати?

Кожен день в світі народжується 365 тисяч дітей - так говорить статистика. Пологи - природний процес, проте, ні для кого не секрет, що для жінок він дуже важкий, а тому, на жаль, цей природний процес іноді пов`язаний з ускладненнями.

А наскільки взагалі небезпечно народжувати? Давайте спробуємо відповісти на це питання.

Ніхто не застрахований

Відповісти на питання, чи небезпечно народжувати, на жаль, однозначно не можна. Вагітність може протікати гладко, вік і будова тіла бути оптимальними для пологів, а в процесі пологів все одно щось не заладиться. Втім, дивного в цьому немає, пологи - дуже складний процес, що вимагає неймовірної напруги і зусиль від усього організму, і ніхто не може в даних умовах передбачити збій.

Проте, жити зі страхом завагітніти і народити - не можна, потрібно просто думати про хороше, бути спокійною, і пологи пройдуть благополучно. Крім того, важливо пам`ятати, що з вами завжди буде група лікарів, які в наш час можуть впоратися вже з будь-якої складної ситуації при пологах.

Групи ризику

Однак існують групи ризику, перш за все, це жінки з вузьким тазом і старше 30 років, для них ймовірність складних пологів дуже висока. Проте, навіть в цьому випадку, при належному дотриманні рекомендації лікарів, ніяких важких наслідків від складних пологів не отримає ні мама, ні малюк.

Сьогодні жінок, які народжують після 30 дуже багато, в більшості своїй це жінки, які колись захопилися кар`єрою і забули про необхідність налагоджувати особисте життя, так що лікарі вже прекрасно вивчили потенційні проблеми "старородящими" і можуть давати дійсно слушні рекомендації по зачаття, виношування і пологів.

Читайте також: Чи боляче народжувати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!