» » » Через скільки можна завагітніти?

Через скільки можна завагітніти?

Через скільки можна завагітніти?

Жінка, яка планує вагітність, хоче домогтися цього якомога швидше і часто задається питанням, через скільки можна завагітніти. Дуже багато різних факторів впливають на зачаття, і щоб не сталося нещастя, слід все врахувати. Давайте розберемося, через скільки часу можна завагітніти після пологів, аборту, викидня, завмерла і т.д.

Через пару невдалих циклів під час планування вагітності жінку починає турбувати питання: через скільки днів можна завагітніти після початку місячних? Не можна на це питання дати однозначну відповідь. У різних жінок цикли протікають по-різному, але є приблизна формула для обчислення фертильних днів. Спочатку необхідно визначити день овуляції, для цього від довжини циклу потрібно відняти 14 (наприклад 29-14 = 15, тоді приблизно в 15 день відбувається овуляція). Фертильними вважаються дні за 7 днів до і 2-3 дні після овуляції. Тобто в середньому через 7 днів після початку циклу можна почати спроби зачаття.

Вагітність після прийому оральних контрацептивів

Інструкція по застосуванню оральних контрацептивів обіцяє відновлення фертильності вже в перший місяць після закінчення прийому. І дійсно, після скасування прийому оральних контрацептивів вагітність може наступити вже в перші місяці. Однак лікарі рекомендують дати яєчників час на відновлення і почекати 3 місяці. А це час Ви можете витратити на обстеження організму перед вагітністю, можливо пройти лікування.

Слід пам`ятати, чим більш тривалим і безперервним було застосування оральних контрацептивів, а також чим старше жінка, тим більше часу знадобиться на відновлення.

Викидень, аборт і завмерла вагітність

Після викидня, а також після вагітності, що завмерла, будь-яка жінка отримує не тільки фізіологічну, але і психологічну травму і хоче найближчим часом знову завагітніти. А щоб це не повторилося, ні в якому разі не можна поспішати, виконуючи всі рекомендації свого гінеколога. Насамперед необхідно пройти всі призначені лікарем обстеження і при необхідності пройти лікування.



Фахівці радять почекати півроку - рік для повного відновлення, проте бувають випадки, коли успішне зачаття наступає вже через пару місяців. Тут все індивідуально і кожна пара повинна сама для себе вирішити, коли продовжувати спроби.

Аборт не завжди вибір жінки, бувають випадки, коли за медичними показаннями необхідно перервати вагітність. Вагітність може наступити вже в найближчий місяць, проте це може спричинити ускладнення. Під час аборту може бути травмована шийка матки і її внутрішній шар, що може стати причиною загрози невиношування. Також як і після викидня, організму необхідно дати час на відновлення і почекати мінімум півроку.

Вагітність після ерозії шийки матки

Під час обстеження перед вагітністю лікарі можуть виявити ерозію і рекомендувати її лікування до зачаття. Залежно від розміру і способу припікання рекомендується почекати від 1 до 6 місяців.

Вагітність після пологів

Багато новоспечені мами, які звикли під час вагітності займатися сексом без запобігання, хвилюються через скільки місяців можна завагітніти після пологів. У кожної жінки відновлення відбувається індивідуально. Годування грудьми може віддалити цей момент на багато місяців, але розраховувати на це не варто. Завагітніти після пологів можна практично відразу. Жінкам, які не планують вагітність, слід відразу почати оберігатися. А тим матусям, яким одну дитинку здалося мало, гінекологи рекомендують почекати два роки після пологів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Рекомендуємо також