Коли краще вагітніти?

Коли краще вагітніти?

Кожна пара рано чи пізно замислюється про те, що пора завести дитину. У кого-то це бажання з`являється вже на ранньому етапі, а у кого-то в більш пізньому, ніж належить за медичними нормами. Як тільки пара вирішується на цей відповідальний крок, варто задуматися над тим, коли краще вагітніти.

Однозначної відповіді для всіх тут не знайти, на це впливає безліч факторів. Це загальний стан здоров`я обох батьків, час року, вік і день настання овуляції. Також необхідно враховувати період після попередньої вагітності, часовий проміжок після останнього прийняття протизаплідних таблеток, час, що минув після переривання вагітності та т. Д.

Звичайно, самим логічний відповідь така: найкращий час завагітніти - це той період життя, коли батьки повністю готові до цієї події.

Підготовка перед вагітністю

Для початку варто зайнятися своїм здоров`ям, пройти повний профілактичний огляд у поліклініці. Бажано уточнити, для яких цілей вам це необхідно, тоді лікар призначить вам більш конкретні аналізи і процедури. Зокрема, перевірка на СНІД і різні інфекційні захворювання, які можуть перешкодити нормальному проходженню вагітності, пологів, а також передатися вашому малюкові. За два місяці до планування вагітності відмовтеся від вживання алкоголю, сигарет, антібіотіков- наприклад під впливом шкідливих факторів на ваш організм на роботі.



Якщо ви здорові, шкідливих звичок не маєте і повністю готові до появи у вашій родині дитини, то розглянемо, в які дні краще завагітніти.

Кращі дні для зачаття

Найоптимальнішими для зачаття днями вважаються певні дні циклу, які припадають на овуляцію. У будь-який день зачати дитину не вийде, як би майбутні батьки не намагалися. У більшості жінок день овуляції настає за два тижні до настання менструації. З циклом в 28 днів день овуляції - це 14 день. Обчислити період овуляції неважко, але тільки якщо цикл у жінки нормований. Якщо ж менструальний цикл непостійний, то не варто засмучуватися, адже вихід є завжди. Можна щоранку з першого дня циклу вимірювати базальну температуру і заносити її показники в графік. Як тільки ви помітите, що станеться її підйом, відразу можна говорити про настання цього довгоочікуваного дня овуляції.



Якщо вам не хочеться возитися з цим або просто на це немає часу, то придбайте в аптеці спеціальний тест на визначення овуляції. Використовується він в точності, як і тест на вагітність. Як тільки помітите дві смужки, це буде свідчити про те, що овуляція наступить протягом 48 годин. Коли після місячних краще завагітніти, тепер стало зрозумілим, поговоримо про те, як пора року впливає на вагітність, який сезон для зачаття краще вибрати.

Пора року і вагітність

  • Плюси зачаття дитини влітку - великий асортимент натуральних вітамінів (овочі, фрукти), хороша епідеміологічна обстановка, відмінне психологічний стан, можливість чудового відпочинку на свіжому повітрі. До мінусів можна віднести те, що народження дитини доводиться на кінець зими-початок весни, якраз, коли вкрай мало вітамінів і великий ризик захворіти простудними і інфекційними хворобами.
  • Кращий період завагітніти - це осінь. Восени в організмі жінки міститься достатня кількість вітамінів, а народження малюка слід очікувати влітку. Плюси - дуже багато вітамінів на час зачаття, останні тижні припадають на період, коли побутовий травматизм зводиться до мінімуму. До мінусів - останні місяці вагітності будуть влітку, коли температура повітря може бути занадто високою. А зачаття припадає на період, коли великий ризик заразитися грипом або ГРЗ.
  • Зачаття в зимовий період вважається найбільш несприятливим, хоча і тут можна знайти позитивну сторону, адже останні тижні вагітності випадають на осінь, коли великий вибір фруктів і овочів. Мінуси такі, що в перші тижні після зачаття існує великий ризик захворіти на грип чи ГРЗ, а також восени погані погодні умови для прогулянок з вашою дитиною.
  • Початок вагітності навесні має перевагу: легше переносити токсикоз, так як вологість невелика і температура низька. Також відчувається великий емоційний підйом, гарний настрій. Останні тижні вагітності якраз потрапляють на той час, коли вироблення гормону, який допомагає виношувати плід, велика. Мінуси - це катастрофічна нестача вітамінів, несприятливі погодні умови і епідеміологічна обстановка на період народження.

Щоб визначитися, коли краще вагітніти щодо пори року, в першу чергу, варто враховувати стан здоров`я матері і можливі реакції організму на сезонні перепади температури.

вік

Оптимальним віком для зачаття і народження малюка вважається 20-35 років. Дітородним віком є період з момент статевого дозрівання - це з 11 років і до того, поки у жінки йде менструація. Ідеальний вік для вагітності лікарі визначають з урахуванням фізіологічних особливостей організму жінки і її психологічного стану. Також було доведено вченими, що жінки старше 35 років більше ризикують народити дитину з такою страшною хворобою, як синдром Дауна, і з рядом інших відхилень від норми. Для чоловіка все йде трохи простіше - до 50 років він має можливість зачати повністю здорове потомство. Тому, плануючи заздалегідь вагітність, варто враховувати вік обох партнерів.

Також, замислюючись про те, коли ж настає найкращий час завагітніти, варто пам`ятати, що повинно пройти два, а краще три цикли після припинення прийому оральних контрацептивів. За цей період нормалізується гормональний фон, стан маткових труб і стінок матки.

Якщо у вас вже була вагітність, то з плануванням нової варто почекати. Період між першою і другою вагітністю повинен бути не менше двох років. Цей час дається на повне відновлення жіночого організму і на підготовку його до наступної вагітності. Якщо був викидень або аборт, то почекати необхідно півроку.

Тепер Ви знаєте, коли краще завагітніти з урахуванням різних факторів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!