» » » Чи можна завагітніти в останній день місячних?

Чи можна завагітніти в останній день місячних?

Чи можна завагітніти в останній день місячних?

Чимало молодих пар використовують такий спосіб контрацепції як календарний метод. Це метод, коли дні незахищеного сексу вибираються за календарем циклу жінки. Зокрема, поширена думка, що ймовірність завагітніти під час менструації надзвичайно мала, тому цей період вважається найбільш безпечним. Однак чи все так однозначно і точно? Чи залежить ймовірність настання вагітності від того, початок це менструального періоду (див. "Чи можна завагітніти в перші дні місячних?") Або його кінець? Чи можна завагітніти в останній день місячних?

Імовірність вагітності під час місячних

Лікарі - гінекологи в один голос відповідають: так, завагітніти в останній день місячних можна. Ймовірність завагітніти в цей період мала, і все залежить від особливостей організму кожної жінки. Але все ж вона існує. Запам`ятайте це, якщо ви не плануєте завагітніти найближчим часом.

Особливо схильні до ризику завагітніти в останній день менструації жінки з ненормованим циклом. Це пояснюється тим, що якщо зрушили терміни менструації, то зрушили і терміни овуляції. Відповідно ви вже не можете прогнозувати дні овуляції. Але справа тут навіть не в самій овуляції, а в особливому циклі життя сперматозоїдів. Доведено, що сперматозоїди можуть існувати в тілі жінки до 7 днів. Таким чином, якщо при порушеному циклі яйцеклітина дозріла раніше, а сперматозоїд прожив всі свої 7 днів і дожив до дозрівання яйцеклітини, то ймовірність вагітності майже стовідсоткова навіть в останній день менструації. Один нюанс: сам процес зачаття станеться через кілька днів після менструації.



Якщо після сексу в останній день місячних ви припускаєте, що завагітніли, то відразу з`ясувати це за допомогою тесту для визначення вагітності не вийде. Тест покаже позитивний або негативний результат тільки через два тижні. Відразу після місячних більше достовірний результат покаже дослідження бета-ХГЧ (хоріонічний гонадотропін людини), по-іншому його називають «гормоном вагітності». Його виробляють клітини зародка, які становлять його оболонку, ці клітини називаються «клітини хоріона». Дослідження хоріонічний гонадотропін людини вже на шостий день після передбачуваної дати зачаття визначить вагітні Ви чи ні.

Лікарі-гінекологи рекомендують берегтися під час місячних ще й тому, що в цей період організм жінки ослаблений, імунітет теж. Тому великий ризик заразитися захворюваннями, що передаються статевим шляхом. А так же велика ймовірність зараження інфекціями.

З питань запобігання небажаній вагітності звертайтеся до свого гінеколога. Вважаю, що дитина повинна бути запланованим і довгоочікуваним. Він повинен приносити радість обом батькам. Тоді він зробить Вас щасливими і збереже Вашу сім`ю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!