» » » Чи можна завагітніти відразу після місячних?

Чи можна завагітніти відразу після місячних?

Чи можна завагітніти відразу після місячних?

Жінки, які вибирають природні методи запобігання небажаній вагітності, не завжди обізнані в тому, чи можна завагітніти відразу після місячних, а також під час і до них. Календарний метод запобігання від вагітності полягає у визначенні днів, коли здатність до запліднення сильно підвищується. І в такі дні жінки уникають статевих контактів або вдаються до інших способів контрацепції. Але для застосування такого методу необхідний регулярний менструальний цикл, дисципліна жінки, постійне спостереження за своїм організмом і ведення записів. Справа в тому, що яйцеклітина, здатна до запліднення, виділяється яєчником приблизно в середині менструального циклу, який триває приблизно 26 - 30 днів. Це і є овуляція. Така зріла яйцеклітина може жити в організмі жінки близько двох днів. А сперматозоїди можуть зберігати свою активність протягом 5 - 7 днів після потрапляння в організм жінки. У сумі виходить 7-9 днів, коли ймовірність завагітніти сильно підвищується.

Імовірність вагітності після місячних

Погодьтеся, якби було все так просто і логічно, то не стали б придумувати бар`єрні методи контрацепції, такі як презервативи або ж оральні контрацептиви. Лікарі довели вже давно, що завагітніти відразу після менструації можна! Та й взагалі в будь-який день, так як не існує безпечних днів в такому питанні, як вагітність. Це пояснюється тим, що організм кожної жінки працює індивідуально, а відповідно, овуляція може наступити не тоді, коли ми на це розраховуємо. Тобто, дозріла яйцеклітина може почати рух в абсолютно будь-який день. Контроль навіть самої педантичною і акуратною жінки може не допомогти вловити цей період. На зрушення в овуляції сильно впливають самопочуття, здоров`я жінки, її гормональний фон, стреси, яким вона могла піддатися. Чи знали Ви, що яйцеклітина може почати дозрівати ще під час місячних? Так це дійсно так. Тому завагітніти можна не тільки в перший день після місячних, але і в будь-який інший день. Завагітніти можна і під час місячних. Зауважимо, що секс під час менструації не є безпечним. У цей час шийка матки прочинені, і існує велика ймовірність зараження, попадання інфекції. Це може стати причиною запального процесу в піхві і придатках.

Те, що на наступний день після місячних можна завагітніти, довела не тільки медицина, а й безліч народжених малюків внаслідок календарного методу оберігання. Буває і так, що пари, які регулярно вживають запобіжних засобів, наприклад, за допомогою презервативів, вирішують трохи відпочити і розслабитися відразу після місячних і перестають оберігатися. Але як же вони помиляються в тому, що завагітніти неможливо в перші дні після менструації. Звичайно, ймовірність вагітності сильно зменшується, але немає ніякої гарантії, що все пройде так, як Ви запланували.



Часто жінки користуються календарним методом не для того, щоб уникнути вагітності, а навпаки для того, щоб обчислити найбільш сприятливі дні для зачаття, тобто саму овуляцію, коли сперматозоїд може зустрітися зі зрілою яйцеклітиною. До речі, існує тільки один точний метод, як обчислити наступ овуляції. Цим методом є ультразвукове дослідження (УЗД). Зачаття не настає в будь-який день, коли нам заманеться. У природі все організовано, а ми лише намагаємося осягнути її прояви і вивчити всі її нюанси. Цікаво, що навіть імунітет знижується у жінки, щоб запліднена яйцеклітина не піддалася нападу захисників нашого організму.

А якщо Ви все ж тепер чекаєте малюка, то вважайте це подарунком долі! Нічого в цьому світі просто так не робиться ... І це маленьке диво зробить Ваше життя краше!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!