» » » Чи можна завагітніти при місячних?

Чи можна завагітніти при місячних?

Чи можна завагітніти при місячних?

Іноді трапляється, що вагітність стає для жінки справжнім сюрпризом. Для кого - приємним, а для кого - не дуже. А всього-то було один-два рази недавно, під час менструації. Багато жінок вважають, що не можна завагітніти при місячних. У цьому нас переконує сама фізіологія. Адже менструація потрібна для того, щоб вивести НЕ запліднену яйцеклітину з організму. Тоді звідки беруться дітки, якщо яйцеклітина вже не здатна виконувати свою функцію? Чи є ймовірність завагітніти під час менструації і наскільки вона висока? Загалом, розбираємося, чи можна завагітніти під час місячних.

Індивідуальний цикл і вагітність

Питаєте, чи можна завагітніти при місячних? Відповідаємо - так, це можливо, і це обгрунтовано з медичної точки зору.

Першопричина вагітності під час місячних - це індивідуальний менструальний цикл. У кожної жінки він свій і далеко не у кожної він чіткий. Буває, що місячні починаються раніше або пізніше, занадто швидко закінчуються або навпаки затягуються. Ця різниця в місячних - причина постійного пересування овуляції. Традиційно овуляція виникає приблизно в середині циклу. Однак коливання, що відбуваються в самому циклі, змушують овуляцію починатися то раніше, то пізніше визначеного терміну. А ми знаємо, що в період овуляції яйцеклітина виходить "на зустріч до сперматозоїду" для запліднення.



Ще один важливий фактор вагітності пов`язаний з чоловічою спермою. Сперматозоїди можуть зберігати життєдіяльність в жіночому організмі до семи днів. Так чи можна завагітніти, коли місячні? Відповідь очевидна, такий шанс є.

Ситуації зачаття під час місячних

  • Секс трапився під час місячних, при цьому сперма залишилася в організмі жінки. Місячні почалися рано і швидко пройшли. Момент овуляції відповідно настав раніше. Яйцеклітина з`єдналася зі сперматозоїдом.
  • Секс трапився в останні дні місячних, місячні були середні (приблизно 5 днів) або затяжні (більше 6 днів). Сперма залишилася в жіночому організмі, овуляція відбулася під час або трохи раніше.
  • В обох випадках жінка не завагітніє в момент менструації, але тривалість місячних впливає на те, чи відбудеться в найближчому майбутньому зачаття чи ні.

Основні причини такого зачаття:

  • тривалі затяжні місячні або навпаки дуже короткі;
  • здатність сперми зберігати життєдіяльність протягом великого проміжку часу;
  • овуляція настає раніше, ніж зазвичай.


Така вагітність може наступити як наслідок незахищеного сексу в другій половині місячних. У перші два-три дні кровотеча досить сильна, і саме середовище для сперматозоїдів несприятлива. А в другій половині місячних у сперми більше шансів залишитися в організмі жінки.

Відповідь на питання про те, чи можна завагітніти під час місячних, не захищаючись, очевидний. Можна, можливо. Вчені недавно довели, що найактивніші сперматозоїди можуть з`являтися на початку статевого акту разом з мастилом. Тому, якщо ви з партнером стали використовувати презервативи тільки ближче до закінчення сексу, то знайте, що таке запобігання може Вас не врятувати від небажаної вагітності. А якщо Ви взагалі не будете берегтися, то у Вас буде ще більше шансів для зачаття.

Припустимо, що після сексу в період місячних Ви відчули ознаки вагітності. За допомогою тесту на вагітність визначити, в положенні Ви чи ні, можна буде не раніше, ніж через два тижні. Також можна провести аналіз крові на наявність так званого гормону вагітності. Називається він ХГЧ (хоріонічний гонадотропін людини). Його починають виділяти клітини зародка. Якщо його у Вас виявлять, можете бути впевнені в тому, що Ви вагітні. На прийомі у гінеколога визначити вагітність на дуже ранньому терміні також проблематично.

Тому, щоб не було зайвих проблем, просто не створюйте їх самі собі. Якщо Ви не готові стати мамою, намагайтеся завжди оберігатися під час сексу. А якщо Ви вже дозріли для материнства, то всі карти Вам в руки! Займайтеся сексом як можна частіше, особливо в період овуляції.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!