» » » Чи можна завагітніти, беручи протизаплідні?

Чи можна завагітніти, беручи протизаплідні?

Чи можна завагітніти, беручи протизаплідні?

Протизаплідні таблетки являють собою комбінацію прогестерону і естрогену (гормони для припинення овуляції). Бувають «міні-пили» (монофазні) і комбіновані таблетки.

Чи можна завагітніти, беручи протизаплідні таблетки? Якщо чітко слідувати інструкції до препаратів по їх прийому, то шанс цей невеликий, всього 0,001%, тобто практично ніякого. Однак, відбуваються ситуації, при яких все ж завагітніти можна, навіть беручи протизаплідні. Розглянемо їх нижче.

За яких умов можна завагітніти, приймаючи таблетки:

  • Якщо додатково не оберігатися презервативом в перші дні прийому контрацептиву (7-14 днів).
  • Прийом таблеток повинен дотримуватися в одне і теж час, якщо запізнення буде більше 12 годин, то контрацептивний ефект знизиться і як наслідок можливість завагітніти збільшується.
  • Якщо менше через 3 години сталася блювота після прийому таблетки. Має бути прийнято ще одну, так як перша не засвоїла в організмі. Ці ж дії варто робити при діареї.
  • Так само знизити ефективність протизаплідних таблеток може прийом інших лікарських засобів, а саме антибіотиків. Із засобів народної медицини - звіробій, його вплив зберігається ще через два тижні після прийому. До початку прийому ліків, обов`язково повідомте лікаря про те, що ви приймаєте протизаплідні препарати і вивчайте інструкцію до ліків уважно.

Іноді при прийомі протизаплідних таблеток менструації може не бути або вона дуже убога і швидко закінчується. Це нормальна реакція організму. Але, якщо в проміжок між прийомами таблеток становить 7 днів, і менструації немає, то потрібно переконатися в тому, що ви не вагітна, перш ніж почати нову упаковку таблеток. Це можна зробити за допомогою тесту на вагітність або аналізу крові на ХГЧ (гормон вагітності). Якщо результат негативний, то знову починайте прийом, за тією ж схемою, використовуючи презервативи в перші 7 днів. Якщо позитивний, то слід припинити прийом препаратів і звернутися до лікаря. Прийом таблеток в перші 4 тижні вагітності не завдасть шкоди плоду.



Після припинення прийому таблеток можна завагітніти. У перший же місяць ймовірність зростає, часто дозріває навіть 2-3 яйцеклітини, тобто можливе народження двійні або трійні.

Цікавий факт про створення гормональних контрацептивів

Застосування таблеток для «ефекту відміни» призначають самі лікарі при лікуванні певних форм безпліддя. Виявляється, що гормональні препарати, створювалися не для запобігання небажаної вагітності, а як засіб для лікування безпліддя. Цікавий факт з`ясувався пізніше, жінки, які застосовували ці препарати позбавлялися овуляції, тобто можливості завагітніти, а після скасування, вагітніли. Таким чином гормональні препарати стали застосовувати як спосіб запобігання від небажаної вагітності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!