» » » Чи можна з першого разу завагітніти?

Чи можна з першого разу завагітніти?

Життя - чудова штука, але вона так непередбачувана. Це стосується і вагітності. Жінка, яка приймає протизаплідні таблетки, може випадково забути випити її. Використовуваний презерватив може порватися під час сексу. Перерваний статевий акт може часом не перерватися. Та й взагалі, ці способи не дають повної гарантії запобігання небажаній вагітності. Якщо щось подібне сталося, або Ви просто забули запобігти, чи можна з першого разу завагітніти?

Звичайно можна! Так відповів би будь-який лікар. Чутки про те, що завагітніти можуть тільки ті, хто живе регулярним статевим життям, є величезним небезпечною помилкою!

Вагітність після першого сексу

Якщо дівчина вступила в свій перший сексуальний контакт і позбулася невинності, чи може вона завагітніти після першого разу? Може! До речі, не так давно проводилося соціологічне дослідження, в якому брали участь 400 дівчат. 80% з них не оберігалися під час свого першого статевого акту. Не важко здогадатися, звідки такі великі цифри в статистиці небажаних вагітностей серед юних осіб. Адже завагітніти з першої спроби можна!

Як тільки у дівчини наступили перші місячні, вона здатна завагітніти, і про це потрібно пам`ятати. І до речі, можна завагітніти, навіть якщо дівчина не позбулася невинності, тобто не порвалася дівоча пліва. У ній є невеликі отвори для виходу менструації, через які сперматозоїди можуть проникнути всередину під час статевого контакту.



Звичайно, все зрозуміло, що в перший раз голову може закрутити атмосфера романтики і пристрасті, молоді люди можуть забути про оберігання, багато через таке проходили. І якщо вже це сталося, не варто замикатися в собі і думати над вирішенням поодинці. Одна голова добре, а дві - краще, як ви знаєте. Ви можете порадитися з мамою або зателефонувати 03, де дадуть компетентні рекомендації прямо по телефону. Не затягуйте з цим, тому що існують методи, які необхідно застосовувати відразу. Наприклад, якщо сперма чоловіка потрапила в вас, то деяким можна випити таблетки постенор, щоб запобігти вагітності. Але перед цим обов`язково слід звернутися до лікаря з питанням, чи можна саме Вам приймати ці таблетки. До 16 років пити їх не в якому разі не можна! Також, беручи таблетки не один раз, остерігайтеся можливих ускладнень.

Як завагітніти з першої спроби

А якщо Ви хочете завагітніти з першого разу, тоді можна тільки радіти такій ймовірності, що має місце бути. У перший раз завагітніти можна і просто так, але щоб збільшити ваші шанси, рекомендують дотримуватись деяких інструкцій. Отже, як зачати з першого разу:

  1. Перший спосіб полягає у відстеженні своєї овуляції. Зазвичай день овуляції повинен знаходитися в середині менструального циклу, який складає 26 - 30 днів. Але організм кожної жінки працює по-своєму, до того ж можуть виникнути стресові ситуації, проблеми зі здоров`ям, які також вплинуть на день настання овуляції. З моменту овуляції дозріла яйцеклітина живе до двох днів, цей період має найвищу ймовірність вагітності.
  2. Кажуть, що поза при статевому акті принципового значення не має. Але жінкам із загином матки рекомендують перевернутися на живіт після статевого акту і в такій позі полежати деякий час. А рекомендація для всіх жінок, що бажають завагітніти полягає в тому, щоб не вставати з ліжка протягом 20 - 30 хвилин після сексу.

Ніколи не варто переживати, якщо завагітніти з першого разу не виходить. У Вас може бути все в порядку зі здоров`ям, і овуляція може приходити правильно, і статеве життя мати регулярний характер, але в перший раз завагітніти не вийшло. Тільки 20% жінок за статистикою вагітніють з першої спроби. Пробуйте з улюбленим протягом року, а потім слід обов`язково звернутися до лікаря.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Рекомендуємо також