» » » Як викликати затримку?

Як викликати затримку?

Як викликати затримку?

Період менструації у жінок пов`язаний з певними незручностями. Якщо початок циклу збігається з будь-яким важливою подією в житті, жінці не залишається нічого іншого, як викликати затримку місячних. Слід зазначити, що штучна затримка місячних може мати серйозні наслідки для здоров`я жінки, а саме - стати причиною гормонального збою в організмі.

Медикаментозні засоби для затримки місячних

Прийом ряду медикаментозних препаратів є найбільш простим і ефективним способом викликати затримку місячних.

Протизаплідні таблетки

Якщо жінкою вже приймаються монофазні контрацептиви, то для затримки менструації після закінчення прийому таблеток з основної пачки без перерви потрібно починати прийом наступної упаковки. При прийомі трифазних контрацептивів потрібно продовжувати пити таблетки третьої фази з нової упаковки.



Щоб затримати початок менструації жінкам, які використовують інший метод захисту від вагітності, можна починати прийом монофазних оральних контрацептивів в будь-який день циклу, але не пізніше, ніж за 3 дні до початку місячних. Таким чином сформується новий зміщений місячний цикл, а менструація почнеться через кілька днів після закінчення прийому упаковки таблеток.

препарати прогестерону

Медичні препарати, що містять гормон прогестерон, прописуються жінкам для збільшення шансів зачаття і благополучного виношування плоду. Але з їх допомогою також можна викликати затримку місячних. Такий метод підійде жінкам, які не приймають протизаплідні таблетки. Прогестерон міститься в наступних препаратах: Норколут, Турінал, Примолют.



Прийом препаратів потрібно починати за 3-14 днів до передбачуваного початку менструального циклу (в залежності від необхідної кількості днів відстрочки). Місячні повинні початися через 3-4 дня після закінчення прийому таблеток. Даний спосіб дозволяє відсунути цикл майже наполовину.

вітамін До

Синтетично створений вітамін К міститься в лікарському препараті Вікасол, який відноситься до кровоспинну засобів і покращує згортання крові. Вікасол не може повністю призупинити місячні, але прийом препарату дозволяє зробити їх мізерними і нетривалими.

З цією метою потрібно почати прийом кошти за тиждень до початку циклу по 1 таблетці 2 рази на день. Вікасол протипоказаний жінкам, які мають порушення згортання крові.

Як викликати затримку народними методами

Народні засоби для припинення місячних також потрібно застосовувати з обережністю. Дані способи затримки місячних підходять жінкам із стабільним менструальним циклом.

  • Вітамін С у великих дозах. Вітамін С зміцнює стінки кровоносних судин, завдяки чому зменшується кількість виділень або відбувається їх затримка на 2-3 дня. До продуктів, що містять вітамін С у великій концентрації, відноситься петрушка. Міцний настій рослини потрібно приймати за тиждень до місячних. Вживання 2-3 лимонів в день за 5 днів до початку циклу може спричинити за собою відстрочку менструації. Подібним ефектом володіє аскорбінова кислота.
  • Відвар кропиви. Кропива дводомна відома своїм кровоспинну ефектом. Якщо місячні почалися невчасно, їх можна призупинити на 10-12 годин за допомогою відвару рослини. 1 ст. ложку листя рослини настояти в склянці окропу, процідити і випити. У день прийняти 3 склянки відвару.
  • Продукти з вітаміном К. Максимальна кількість натурального вітаміну К міститься у водяному перці. Для приготування відвару 40 гр. рослини (2 ст. ложки) залити 500 мл окропу, довести до кипіння і протушкувати на маленькому вогні 5 хвилин. Відвар настояти протягом 2-3 годин, процідити і приймати по 1/3 склянки 3 рази на день за півгодини до їди. Починати прийом потрібно за 4-5 днів до початку циклу.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!