» » » Як затримати місячні?

Як затримати місячні?

Як затримати місячні?

Менструація - нормальний процес для кожної представниці прекрасної статі. Дуже важливо, щоб місячні приходили кожен раз в один і той же день. Це говорить про нормальне функціонування організму. Однак іноді менструація зовсім недоречно, особливо якщо на ці дати намічено важливий захід. Але якщо знати, як затримати місячні, то можна буде отримати відстрочку на декілька днів.

Як затримати місячні за допомогою медикаментів?

На даний момент в медицині існує 2 дозволених способу затримки місячних. Ними часто користуються спортсменки в період змагань, жінки-космонавти і актриси. Затримати менструацію можна за допомогою:

  • оральних контрацептивів;
  • прогестинів.

Якщо контрацептиви вже приймаються, то відкласти «критичні дні» буде набагато легше. Коли препарат монофазний, жінці просто не потрібно робити перерву, як тільки пачка закінчиться, слід відразу почати іншу. Варто відзначити, що в цьому випадку можна буде зберегти ще й контрацептивний ефект. При використанні трифазних препаратів, з нової упаковки необхідно пити таблетки саме третьої фази. Ось тільки важливо врахувати, що їх ефективність знизиться, тому потрібні будуть додаткові засоби захисту.

Якщо жінка не вживала контрацептиви, то щоб затримати менструацію, слід починати пити монофазний препарат з будь-якого дня циклу. Це потрібно встигнути зробити не пізніше, ніж за 3 дні до передбачуваного початку «критичних днів». Однак в цьому випадку контрацепція не гарантується. Якщо про важливий захід було відомо за кілька місяців, то для запобігання менструації потрібно почати вживання контрацептивів за 30 днів до передбачуваних маніпуляцій з затримкою. Таким чином, можна буде сподіватися на хороший результат.

Щоб затримати місячні на кілька днів, можна пропити прогестини або препарати-гестагени. Зазвичай вони застосовуються для подовження циклу. Пити їх слід мінімум за 5 днів до наміченої дати, а краще за 2 тижні. Завершити курс їх прийому необхідно в день очікування закінчення «критичних днів», тоді вони почнуться через 1-3 дні.

Затримка місячних за допомогою народних засобів



Затримати місячні можна і за допомогою народних засобів. Однак важливо пам`ятати, що на одних жінок вони діють, а іншим допомогти не можуть. Найефективнішим вважається прийом вітаміну С у великих дозах за 3 дні до початку менструації. Він зміцнює стінки судин, що скорочує виділення. Вітамінний препарат може бути замінений на:

  • відвар петрушки;
  • лимони.

Однак така велика кількість цього вітаміну може призвести до проблем з травленням. Також цей спосіб не підійде тим, у кого є які-небудь захворювання шлунково-кишкового тракту.

Коли потрібно призупинити почалися місячні на кілька годин, слід використовувати відвар кропиви. Для його приготування необхідно залити склянкою окропу 10 грам сировини. Через чверть години відвар буде готовий до вживання. Його потрібно пити в теплому вигляді тричі на день. Ось тільки користуватися часто цим засобом не рекомендується, оскільки кропива згущує кров.

Призупинити менструальний цикл можна за допомогою вітаміну К і рослин, в яких він міститься. Це може бути водяний перець. Для приготування відвару необхідно 40 грам сухої сировини залити 500 мл окропу. Потім все це ставиться на вогонь і вариться 5 хвилин. Настоюватися відвар повинен 3 години. Приймати за 30 хвилин до їжі за 4 дні до початку менструації.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!