» » » Як зробити, щоб місячні закінчилися?

Як зробити, щоб місячні закінчилися?

Дуже тонкий пристрій жіночого організму, задумане природою, легко розбалансувати втручанням в його роботу без вагомої причини. Однак ситуації в житті трапляються різні. І якщо ви в якийсь момент задумалися про те, як зробити, щоб місячні закінчилися, то перш за все подумайте про те, чи так це необхідно. Гінекологи не радять експериментувати зі своїм менструальним циклом, щоб згодом не довелося шкодувати про наслідки.

Менструації іноді приходять дуже несподівано, коли так потрібно було б почекати ще пару днів. Наприклад, якщо вам належить відпочинок, довгоочікуване побачення з коханим чоловіком або важлива зустріч, що вимагає суворого дрес-коду. Отже, незважаючи на застереження, ви все ж задумалися, що зробити, щоб місячні швидше закінчилися. Що можна зробити?

Народні засоби

Вираженими кровоспинними властивостями володіють відвари трав: листя кропиви, пастушої сумки, водяного перцю, барбарису, листя малини і дикої ожини. На додаток до всього, ці трави відрізняє ще й великий вміст аскорбінової кислоти, яка зміцнює судинні стінки. Починати пити відвар потрібно з першого дня місячних. Тільки не забувайте, що такі місячні можуть тривати довше, ніж звичайно. Це своєрідна компенсація за цей укорочений менструальний цикл.

Відвар кропиви готується наступним чином: залийте 500 мл. гарячої води 5 ст. ложок сухої подрібненої кропиви і потримайте, не доводячи до кипіння, на повільному вогні 20 хвилин, дайте настоятися і охолонути. Для поліпшення смаку можна додати трохи меду або цукру. Приймати слід по 3 ст. л. 4-5 раз в день. Відвар грициків готується з розрахунку 2 ч. Л. на склянку окропу. Пити потрібно в кілька прийомів по 2 склянки відвару в день. Затримати наступ місячних може вживання великої кількості продуктів, багатих вітаміном С (цитрусові).



Намагатися скоротити тривалість почалися місячних за допомогою прийому медикаментозних препаратів не варто. Це препарати, які без лікарського нагляду приймати не можна, оскільки вони можуть привести до тромбоемболічним ускладнень.

Фізичні вправи

Займаючись протягом тривалого часу йогою, також можна досягти того, щоб місячні закінчилися раніше. Але ці практики повинні бути регулярними, і тоді через 2-3 місяці занять цикл стане більш передбачуваним. Стоячи рачки, виконуйте махи ногами, по 15-20 махів кожною ногою. Також на четвереньках зведіть разом п`яти і максимально розведіть зігнуті коліна - це поза жаби. Сидячи на підлозі, широко розведіть ноги і нахиліться вперед, прогинаючи поперек. Затримайтеся так як можна довше. Вправи краще виконувати в комплексі.

Увага до свого здоров`я

Бувають випадки, коли зробити так, щоб місячні закінчилися раніше терміну, - не просто миттєва примха, а умова, необхідне для збереження жіночого здоров`я і гарного самопочуття. Далеко не кожна є щасливою власницею 28-денного циклу, при якому менструація триває 4-5 днів. Тривалі і рясні зі згустками менструації можуть привести до розвитку анемії (зниження вмісту гемоглобіну в крові). Не намагайтеся впоратися з цим самостійно. Зверніться до лікаря, який призначить повне обстеження і комплексне лікування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!