» » » Як зупинити місячні?

Як зупинити місячні?

Кожна жінка знає, що таке місячні. Далеко не всі раді щомісяця стикатися з болями в животі, поганим настроєм і загальною слабкістю - всі ці симптоми часто супроводжують самі менструації. Місячні віднімають десь 8 років комфортного життя жінки дітородного віку. У цей період небажано займатися сексом, відвідувати фітнес-клуб, купатися в морі або басейні, отримувати сильні фізичні навантаження (це може стати причиною розвитку ендометріозу). Іноді місячні приходять зовсім не вчасно. Наприклад, якщо ви збираєтеся насолодитися заслуженим відпочинком на морі, то місячні як на зло тут як тут. Або коханий чоловік збирається приїхати на пару днів з тривалого відрядження і потім поїхати назад. А у вас не до ладу почалися кровотечі, і замість того, щоб насолоджуватися сексуальним близькістю, ви сидите на дивані з кислою міною (в цьому випадку можна порекомендувати використовувати альтернативні варіанти сексу, наприклад, анальний). У таких ситуаціях багато жінок задаються питанням: як зупинити місячні? І чи можна це зробити взагалі? Давайте спробуємо разом розібратися в цьому питанні.

Як зупинити місячні - способи

Як швидко зупинити місячні? Як зупинити місячні на день? Відповідь на питання: ніяк. Зробити це неможливо, та й не потрібно. Категорично не рекомендуємо вам пити кровоспинні і згущують кров препарати, а також різні відвари і настої. Кров ви, може, і зупиніть, але проблеми зі здоров`ям не змусять себе довго чекати. Чи потрібно вам це? Побережіть своє здоров`я і зачекайте кілька днів до закінчення менструацій. Якщо ваш сексуальний партнер вимагає від вас негайно зупинити кровотечу, для того щоб зайнятися сексом, то пошліть його куди подалі - адже він не береже ваше здоров`я.

Все ж є деякі безпечні способи, які дозволяють скоротити період кровотечі при місячних. Як зупинити кровотечу при місячних або зробити його більш коротким?

  • Ведіть активний спосіб життя, займайтеся спортом, фітнесом. В організмі дівчини, регулярно отримує фізичні навантаження, процес відторгнення ендометрію відбувається швидше. За кілька днів до місячних можна зробити вправи з підняттям таза вгору: наприклад, берізка. Однак під час менструацій не варто перевантажувати свій організм - сильне навантаження може привести до виникнення хвороби. Займайтеся спортом в інші дні циклу.
  • Активне сексуальне життя допоможе зміцнити організм так само, як спорт. Оргазм теж бореться зі стресом, знімає фізичне й емоційне напруження.
  • Приймайте вітамін Е - він регулює функцію яєчників. Якщо ви багато працюєте і мало спите, приймайте вітаміни і біодобавки з хромом, цинком, магнієм, вітамінами групи В.
  • У дівчини, яка приймає гормональні контрацептиви, місячні короткі і мізерні. Гормональні контрацептиви мають свої протипоказання, тому добре зважте всі за і проти, перш ніж почати їх прийом.
  • Не зловживайте дієтами - вони роблять місячні довше. Не вживайте антидепресанти.
  • М`ятний і малиновий чай допоможуть вам скоротити період кровотеч.


Всі ці рекомендації підходять для дівчат, які мають регулярні місячні, що тривають 3-5 днів. Іноді жінки стикаються з проблемою, коли місячні затягуються, тривають від тижня до 10 днів, а то і більше. Це вже затяжне кровотеча. Звичайно, в такій ситуації, необхідна консультація гінеколога, який дасть вам направлення на УЗД. Причиною затяжних кровотеч можуть бути хвороби і патологічні стани: поліпи матки, сильні стреси, гормональні порушення, міома матки, ендометріоз, порушення згортання крові і т.д. Як зупинити рясні місячні? Крім звернення до лікаря ви можете приймати аскорутин, який містить вітамін С.

Тепер ви знаєте кілька способів того, як зупинити кровотечу при місячних. Пам`ятайте, що займаючись самодіагностикою і самолікуванням, ви можете значно погіршити ваше захворювання. Тому бережіть ваше здоров`я!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!