» » » Що не можна при місячних?

Що не можна при місячних?

Що не можна при місячних?

Під час «критичних днів» прекрасна половина людства змушена обмежувати себе в деяких звичних речах. Причому це питання не тільки і не стільки естетики ( «Біле не надягати, обтягуючі не носити»), а й жіночого здоров`я. Що не можна робити при місячних?

Вкрай небажано приймати ванну, купатися в басейні або в природних водоймах. Адже в ці дні шийка матки прочинені, і туди можуть потрапити бактерії. Це загрожує різними інфекціями і запаленнями. Деякі жінки думають, що можна без побоювання купатися під час місячних з тампоном. Однак і в цьому випадку є ризик, що вода, просочивши тампон, потрапить всередину, а разом з нею і всі мікроби.

Що не можна під час місячних? Не можна займатися сексом без презерватива. У цей період набагато простіше заразитися якою-небудь хворобою. Навіть якщо у вас постійний партнер, в якому ви впевнені, під час місячних краще охоронятися. Ваш організм більше схильний до різних запалень та інфекцій саме під час місячних.

Багато хто вважає, що не можна при місячних займатися спортом. Це не зовсім так. Робити розминки і нескладні елементи можна. А ось важкі фізичні вправи, типу підняття важких предметів і бігу на довгі дистанції, особливо в перші два дні, краще відкласти, так як вони можуть посилити кровотечу. Втім, на 3-4 день при нормальному самопочутті можна приступати до повноцінних занять спортом.



Також посилити кровотечу можуть ліки на основі аспірину. Так що якщо ви себе погано почуваєте, то краще приймайте препарати з анальгіном.

Так як кров під час місячних згортається гірше, ніж зазвичай, краще по можливості перенести операції на інший час.

Головне, пам`ятайте, що місячні - це нормальний стан жіночого організму. Це не хвороба. Тому немає необхідності замикатися будинку і дотримуватися постільного режиму. Ведіть нормальний спосіб життя, але завжди уважно прислухайтеся до свого організму. Він напевно підкаже вам, як найкраще поводитися в ці дні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!