» » » Чи можна при місячних займатися спортом?

Чи можна при місячних займатися спортом?

Чи можна при місячних займатися спортом?

Більшість сучасних жінок веде активний спосіб життя, і регулярно займається фітнесом, спортом. Але в будь-Чи час жінки можуть активно займатися спортом? Адже фізіологія жінки така, що щомісяця у них бувають так звані «критичні» дні. І тому жінки хочуть знати, чи можна при місячних займатися спортом.

Зміни, що відбуваються при місячних

Перш ніж відповісти на це питання, давайте розберемося з тими змінами, які відбуваються в організмі жінки в цей період. Під час менструації у жінок знижуються спортивні показники, так ка м`язова сила і витривалість в цей момент теж знижуються. Однак це зниження проявляється тільки при тривалих навантаженнях. При короткочасній роботі сила м`язів навпаки зростає.

Гормональні зміни в дні місячних призводять до підвищення еластичності зв`язкового апарату суглобів, що покращує гнучкість і рухливість.

Під час менструації жінки втрачають кров, а, отже, у них знижується і рівень гемоглобіну, що знижує витривалість при тренуваннях.

Заняття спортом при місячних

Тому під час місячних жінкам не бажано займатися аеробікою і бігом, особливо на довгі дистанції. Не варто в цей час в момент тренувань виконувати вправи спрямовані на розвиток сили і швидкості.

Найкраще в періоди менструальних кровотеч займатися пілатесом, стретчингом або йогою. Але і тут є деякі вправи, від виконання яких, бажано відмовитися. Наприклад, не слід напружувати м`язи живота або приймати в йозі перевернуті пози.



Однозначної відповіді на питання про те, чи можна при місячних займатися спортом, не існує. Відповідь на нього багато в чому визначається загальним самопочуттям жінки в цей період її життя.

Якщо місячні проходять без болю, вираженої слабкості, дискомфорту і немає будь-яких хронічних захворювань, то для занять спортом протипоказань немає. Однак під час тренувань жінки повинні трохи знижувати рівень своєї звичної фізичного навантаження за рахунок зменшення часу тренування і скорочення кількості повторів вправ.

Якщо ви займаєтеся силовими видами спорту, то під час місячних інтенсивність виконання вправ повинна бути скорочено приблизно на третину. Виконувати їх слід в помірному темпі. У цей період приділяйте більше уваги правильній техніці виконання вправ і уникайте вправ напрягающих м`язи живота.

Відповідаючи на питання про те, чи можна при місячних займатися спортом, багато лікарів - гінекологи відповідають позитивно. При цьому вони підкреслюють, що регулярні заняття спортом усувають хворобливість і дискомфорт, які нерідко виникають у жінок в період менструації. Однак вони попереджають, щоб під час тренування жінки чуйно прислухалися до свого самопочуття і при найменшому нездужанні, появі втоми тут же припиняли її.

Крім цього лікарі не рекомендують під час місячних займатися плаванням, особливо у відкритих водоймах. Це пов`язано з тим, що під час менструації шийка матки злегка відкривається і через неї в порожнину матки можуть потрапити хвороботворні бактерії, присутні у воді.

А от жінкам, які відчувають в «критичні дні» нездужання, запаморочення, болі в животі і слабкість при місячних, займатися спортом не варто. У них фізичне навантаження може спровокувати посилення болів і кровотечі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!