» » » Що їсти під час місячних?

Що їсти під час місячних?

Що їсти під час місячних?

Біль в низу живота, спазми, слабкість, млявість, проблеми з травленням - одні з найбільш відчутних неприємностей під час критичних днів. Напевно, у жінок виникає питання про те, що є під час місячних, щоб не було проблем з травленням, щоб не виникала нестерпна важкість у животі. Ознайомтеся з цією статтею, і ми вам детально розповімо, що можна під час місячних є, а від чого краще відмовитися.

Корисна їжа

  • Квасоля. Чим більше волокна на вашому столі, тим краще. Багато волокон є в квасолі. Вона допоможе зменшити судоми і поліпшить травлення. Взагалі, корисні всі бобові, а не тільки квасоля. У бобових рослинах міститься вітамін В, який зменшує спазми, знімає втому. Це якраз те, що необхідно жінкам в період критичних днів.
  • Зелені овочі. Від болю, яка раптово виникає в низу живота, допоможуть зелені овочі. Вони містять багато магнію, калію і кальцію. Склад зелених овочів сприяє позбавленню від спазмів. Також зелені овочі містять в собі вітамін К. Цей вітамін покращує коагуляцію крові, а також зменшує рясна кровотеча.
  • Цілісні зерна. Дивно, але вживання цільних зерен хоча б раз в півгодини ефективно перешкоджає нападам ПМС у 65% жінок. Також в цільних зернах міститься магній, він допомагає знизити нервово-м`язову напругу.
  • Йогурт.Чтоби зменшити неприємні для організму симптоми, ви можете з`їсти йогурт, адже цей молочний продукт містить в собі кальцій. Під час менструації бажано вживати цей продукт в два рази більше, ніж у звичайні дні. Добова норма зазвичай становить 600 мг., Отже, потрібно їсти йогурт не менше 1200 мг. в день.
  • Вода. На перший погляд, це здасться нелогічним, але під час місячних в організмі жінки відбувається затримка рідини в організмі внаслідок її нестачі. Затримка рідини якраз провокує неприємні відчуття. Пийте більше води, щоб позбутися від них.

Що не слід їсти

Також під час критичних днів варто відмовитися від вживання деяких продуктів.

  • Алкоголь. Він призводить до того, що в організмі рідина затримується в більшій кількості, ніж зазвичай.
  • Ще одне шкідлива речовина - це кофеїн. Кофеїн зазвичай впливає на наш настрій, а воно і так під час місячних змінюється по сто разів на дню, так що краще прибрати на недовгий час цей продукт назад в кухонну шафку.


Сподіваюся, що ми відповіли на питання про те, як вам пережити нелегкий період менструації якомога спокійніше і легше. Всього вам доброго!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!