» » » Як зменшити місячні?

Як зменшити місячні?

Серед безлічі переваг жіночого організму і маси привілеїв є і свої недоліки. Багато жінок щомісяця на тиждень виходять з ладу, страждаючи від сильних болів в області живота і рясних кров`яних виділень. Але існують способи того, як зменшити місячні і зробити їх не такими болючими.

Причина

По-перше, потрібно встановити причину меноррагии. Можливо, вам здається, що місячні рясні, а насправді ваш організм працює нормально. Якщо місячні йдуть від 2 до 7 днів, а рясність виділень в сумі становить 50-150 мл. - Це цілком нормальні виділення.



Якщо ж цикл триває більше тижня або рясність місячних перевищує 150 мл., То це можуть бути перші симптоми таких серйозних захворювань, як міома матки, пухлина, недолік вироблення гормонів щитовидної залози, запалення яєчників і інші. В цьому випадку слід негайно звернутися до лікаря.

Способи зменшення місячних

  1. Залізо. Дефіцит заліза в організмі може привести до більш рясним місячним, так як саме залізо допомагає крові згортатися і регенеруватися. Через менструації може розвинутися нестача заліза в організмі. Тому якщо ви хочете дізнатися, як зменшити кровотеча при місячних, то потрібно їсти продукти з високим вмістом заліза (яблука), а також вживати вітаміни з ним.
  2. Аскорбінова кислота. Аскорбінка в чистому вигляді або аскорутин сприяють зміцненню стінок судин, що добре позначиться на тому, як зменшити кількість місячних. Стінки судин будуть зміцнюватися, капіляри будуть не так сильно лопатися, а це зменшить щедрість менструації.
  3. Народні засоби. Скороченню виділень при місячних дуже добре допомагають народні засоби. Тим більше, що трав`яні відвари завжди нешкідливі, на відміну від хімічних препаратів. Тому в першу чергу для того, щоб зменшити дні місячних, використовуйте наступні народні рецепти:
  • Заваріть собі корисний чай. Для цього змішайте грицики, горець перцевий і кропиву в рівних пропорціях і залийте окропом на 5-10 хвилин. Починати пити такий відвар потрібно за три дні до менструації і продовжувати пити протягом того, як йдуть місячні. Пити такий чай слід тричі на день по півсклянки.
  • Ще один варіант, для ласунів. Змішуємо листя малини і перцевої м`яти, теж в рівних пропорціях. Заварюємо п`ять-десять хвилин, а потім додаємо калину, перетерту з цукром. Ось цей чай ви можете пити скільки завгодно протягом усього циклу.
  • Відвар з кукурудзяних рилець. Столову ложку кукурудзяних рилець залийте склянкою окропу і дайте настоятися. Приймати такий настій потрібно кожні три години, шість разів на день по столовій ложці.
  • Перед місячними 60 раз в день натискайте на виїмку під носом на верхній губі. Ця точка відповідає за кровообіг в мануальної терапії, а тому допомагає зупинити кровотечу або зробити його менш рясним.

Пам`ятайте про те, що місячні - це природний процес, необхідний для оновлення та очищення всього організму. Тому спроби якось скоротити дні місячних або їх рясність можуть негативно відбитися на вашому здоров`ї.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!