» » » Рясні місячні, що робити?

Рясні місячні, що робити?

«Місячні» - це слово, мабуть, у кожної жінки викличе неприємні асоціації: дискомфорт, що тягнуть болі, іноді - нудота і запаморочення. Жінки, як правило, пристосовуються до симптомів: за допомогою лікаря підбирають підходящу терапію і продовжують жити звичайним життям. Коли ж їх починають турбувати рясні місячні, що робити в такій ситуації, вони не знають. А ситуація небезпечна! Адже де саме закінчується прояв рясних місячних, і починаються симптоми кровотечі, інколи важко вловити без допомоги лікаря-гінеколога.

У кожної з жінок своя норма виділень, яка варіюється в залежності від об`єктивних причин: статевого дозрівання, перенесених недавно пологів або клімаксу. Варто насторожитися, якщо таких причин немає, а місячні рясні.

Звертаємося до лікаря

Якщо ви відчуваєте сильну слабкість, запаморочення, якщо в виділеннях часто зустрічаються згустки - це привід терміново звернутися до гінеколога. Лише з ним ви зможете вирішити, як зупинити рясні місячні. Для консультації у лікаря дуже підійде і ситуація, коли перед початком виділень у вас не спостерігалися звичні симптоми наближення менструації: хворобливість і набухання молочних залоз, зміна апетиту або розлад шлунка. Насторожитеся, якщо ваш цикл тягнеться більше 40 днів або, навпаки, менструація почалася в середині циклу.

Основною причиною рясних місячних найчастіше є гормональні порушення. Вони можуть викликати і рясні і, навпаки, мізерні виділення у жінок. Ця проблема вирішується тільки за допомогою лікаря-фахівця.

Зупиняємо рясні місячні



Отже, як зупинити рясні місячні і не нашкодити здоров`ю? Обов`язково зверніться до лікаря, він проведе обстеження, і, з`ясувавши причину проблеми, призначить лікування! А ви зможете допомогти собі, дотримуючись нескладні правила:

  • Головне, це зменшити фізичні навантаження, звести до мінімуму споживання кави і, зрозуміло, алкоголю.
  • Якщо ви приймаєте судинорозширювальні або розріджують кров препарати, повідомте про це лікаря. Він, найімовірніше, скасує для вас прийом цих засобів.
  • Прийом вітаміну С, фолієвої кислоти, вітаміну В12, заліза допоможе нормалізувати кровообіг, зміцнити судини і зменшити втрату крові.
  • Для того щоб вас залишили неприємні відчуття, прикладайте до низу живота холодну грілку. Тримайте її не більше 20 хв.
  • Приготуйте відвари з грициків і хвоща польового, заливши окропом (2 ст.л. на 1 склянку) і наполігши 10 хв. Це засіб теж зменшить виділення.
  • Негативні емоції, стреси, втома - важливі причини для виникнення рясних менструацій. Необхідно стежити за психоемоційним станом, контролювати його. Тихі прогулянки, спокійна розмова - це не панацея, але дуже вірний крок до нормалізації місячних. Допоможуть вам також і точковий масаж в поєднанні з ароматерапією.

Чого робити не варто

Ні в якому разі не займайтеся фітнесом та іншими видами спорту під час менструації, все це може погіршити ситуацію. Так само категорично не можна прикладати до живота гарячу грілку, щоб полегшити біль, стане тільки гірше, тому що матка почне скорочуватися ще інтенсивніше.

Якщо ж у вас немає в виділеннях згустків, хворобливі відчуття відсутні, а інтенсивність місячних через кілька днів зменшується, то, швидше за все, це ваша індивідуальна особливість. І рішення проблеми буде складатися лише в дотриманні гігієнічних процедур.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!