» » » Чи не закінчуються місячні: що робити?

Чи не закінчуються місячні: що робити?

Чи не закінчуються місячні: що робити?

Кровотечі при місячних у жінок не повинні тривати більше 5-7 днів. Якщо ж вони затягуються, то це може бути небезпечно для здоров`я, а значить, слід негайно звернутися до лікаря. Безперервні місячні - це явний сигнал того, що в організмі жінки щось не в порядку. У статті ми наведемо найпоширеніші причини, але, звичайно, правильний діагноз може поставити тільки гінеколог при огляді.

Чому не закінчуються місячні

  • Внутрішньоматкова спіраль. Якщо у вас стоїть ВМС, то довгі місячні можуть бути цілком поширеним явищем. Якщо ж місячні йдуть дуже довго і рясно, то краще за все відвідати лікаря і відмовитися від даного методу контрацептиву.
  • Протизаплідні таблетки також можуть викликати дисбаланс менструацій. Буває, що в перші три місяці прийому таблеток місячні йдуть по два рази на місяць. Якщо менструація затягується, необхідно припинити прийом таблеток і звернутися до лікаря.
  • Міома матки. На жаль, дане захворювання буває важко помітити жінці, якщо тільки вона не відвідує гінеколога хоча б два рази на рік. При міомі матці тривалі кровотечі не виключені.
  • Гормональний збій. Якщо місячні йдуть довше 7 днів, то це може бути викликано дисбалансом гормонів в організмі. Наприклад, при запальних процесах, після пологів або ж під час менопаузи. Також це характерно для молодих дівчат, коли менструальний цикл ще не встановився, але всі ці причини не звільняють від візиту до лікаря.

Як зупинити місячні народними засобами

Вважається, що відвар кропиви може зупинити кровотечу. Для цього потрібно заварити ложку листя кропиви в склянці окропу, дати трохи охолонути і випити залпом. Також використовують листя малини, м`яти або петрушки.

традиційна медицина



Лікар може призначити такі таблетки, як Вікасол, Транексам, Етамзилат і багато інших, щоб зупинити кровотечу.

Також вам можуть бути цікаві статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!