» » » Чому місячні почалися раніше?

Чому місячні почалися раніше?

Нормальний менструальний цикл важливий для кожної дівчини і жінки. Необхідно, щоб місячні починалися і закінчувалися в певний час, кількість кров`яних виділень було в нормі і не виникало болю в низу живота. Але на жаль, різні порушення менструального циклу - далеко не рідкісне явище. Одне з таких порушень - коли місячні починаються раніше терміну. З чим це пов`язано? Чому місячні почалися раніше? Зараз будемо розбиратися.

Так, якщо місячні почалися раніше терміну на пару-трійку днів і всього 1-2 рази, то особливо турбуватися не треба. Це може бути результатом тимчасового впливу навколишнього середовища (переїзд, зміна клімату і т. Д.), Стресу, хвороби, тимчасових проблем з харчуванням. Зазвичай такі причини одноразово, і через 1-2 місяці менструальний цикл відновлюється.



Інакше справа йде, якщо місячні починаються раніше на тиждень і більше, менструальний цикл коротше 21 дня, і це триває вже протягом декількох місяців. В такому випадку обов`язково потрібно звернутися до гінеколога, адже причини порушення місячних можуть бути серйозними.

Отже, давайте розглянемо, чому місячні почалися раніше, причому це відбувається далеко не в перший раз.

  1. Хвороби нервової системи, постійний стрес. Тривалий стрес дуже сильно впливає на організм в цілому і на сечостатеву систему зокрема.
  2. Захворювання внутрішніх статевих органів інфекційного і неінфекційного характеру.
  3. Важкі інфекційні хвороби.
  4. Спадкова схильність (якщо такі ж проблеми були у бабусі або мами).
  5. Шкідливі звички - куріння, вживання алкоголю і наркотиків.
  6. Запальні захворювання статевих органів - міома матки, аденоміоз, ендометріоз, рак шийки та тіла матки, пухлини яєчників.
  7. Переривання вагітності - викидень, аборт.
  8. Неправильне розташування внутрішньоматкової спіралі.
  9. Неправильне харчування, яке призводить до зайвої повноті або до худорби, викликає авітаміноз і т. Д.
  10. Важкі захворювання внутрішніх органів (печінки, нирок, легенів, крові).
  11. Прийом деяких ліків.
  12. Радіація, отруєння.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!