» » » Чи можна купатися з тампоном?

Чи можна купатися з тампоном?

Чи можна купатися з тампоном?

Питання про те, чи можна купатися з тампоном, виникає у багатьох жінок. Ходить багато міфів про їх шкоду, але мало хто знає, що тампони існували навіть тоді, коли не було лікарів.

У давнину, в Африці використовували бамбук, а також шматочки вовни, що нагадують сучасний тампон. На Півночі був популярний оленячий мох. Йшов час, і ось одного разу дружина американського хірурга Ерла Хааса попросила виготовити чоловіка тампон. Так був винайдений тампон, який користується популярністю і в наші дні.

Купання з тампоном: за чи проти

Лікарі стверджують, що використовувати тампон можна і навіть потрібно, особливо, якщо ви ведете активний спосіб життя. Унікальність тампона полягає в тому, що його можуть використовувати навіть незаймані. Він не створює дискомфорту, простий у використанні. Деякі жінки використовують тампони, щоб купатися під час місячних. Це допустимо, але обов`язково потрібно дотримуватися ряду правил:

  1. У перші дні місячних організм жінки сприйнятливий до різних інфекцій, тому не варто плавати в перший час, а ось в останні дні місячних немає ніякого ризику, ви можете сміливо брати тампони і йти на пляж.
  2. Перед тим як заходити в воду, потрібно замінити тампон на новий і ввести його якомога глибше. Це дозволить уникнути дискомфорту і больових відчуттів. Незайманим варто використовувати найменший розмір тампона і не вводити його глибоко, щоб не порвати невинну пліву.
  3. Використовувати тампон потрібно тільки чистими руками, щоб не занести інфекцій.
  4. Не потрібно лякатися, коли під час купання з`явиться легкий дискомфорт і буде відчуватися набухання. Це абсолютно нормально, тому що коли ви в воді, тампон вбирає в себе воду, і від цього трохи розбухає.
  5. Після купання відразу ж замініть тампон.


Чи можна купатися в морі з тампоном? Можна, так як солона вода не дозволяє розвиватися шкідливим мікроорганізмам.

Сьогодні тампон - це частина жіночої сумочки. І якщо ви ще не пробували, то я вам рекомендую. З ним ви забудете про критичні дні і насолодитеся свободою рухів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!