» » » Як зробити тампон?

Як зробити тампон?

Дуже часто, саморобні тампони використовують для лікування різних гінекологічних захворювань, а так само при обробці ран. Для цього їх просочують необхідними лікарськими препаратами, після чого ставлять (як прищепило на ніч). Більш точно про схему лікування вас розповість ваш лікуючий лікар. Виготовити тампон самостійно, досить не складно і багато часу не займе. Для цього, перед тим, як зробити тампон, досить купити бинт і стерильну вату.

Як зробити тампон з бинта

Перш ніж зробити тампон з бинта, ретельно вимийте руки. Якщо у вас є можливість, краще надіньте стерильні рукавички. Візьміть ножиці і продезінфікуйте їх. Від стерильного бинта відріжте смугу довжиною 15-20см. Візьміть вату і скачайте її в кульку, діаметр якого буде 2-3см. Складіть заготовку з бинта навпіл, а ватяну кульку вкладіть між шарами. Зв`яжіть кінчики бінта.Чтоби сформувати тампон можна використовувати нитку, яку перед використанням бажано обробити спиртовим розчином. Перев`яжіть бинт під ватяною кулькою щільно ниткою і залиште «хвостик», за який ви видалите тампон після іспользованія.Далее необхідно просочити тампон ліками, яке виписав вам лікар, і акуратно ввести тампон таким чином, щоб кінчики банта або нитки залишилися зовні. Не робіть з вати надто велику кульку, так як у вас вийде великий за розміром тампон, який вам буде складно поставити. Так само тампон не повинен бути занадто маленьким, адже в нього не поміститися необхідну кількість лікарського препарату.

Як зробити тампон з вати

Візьміть шматок вати, надайте їй форму тампона, після чого обмотайте добре ниткою, залишивши невеликий «хвостик». Просочіть тампон лікарськими препаратами і введіть внутрь.Еслі же ватний тампон потрібен вам, щоб обробити рану, то просочіть його дезинфікуючим засобом, після чого легкими рухами обробіть рану.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!