» » » Як лікувати герпес на губах?

Як лікувати герпес на губах?

Як лікувати герпес на губах?

Герпес, що з`явився на губах, доставляє масу проблем. Однак від висипань можна позбутися, потрібно лише вчасно вжити заходів. Нижче можна буде дізнатися, як лікувати герпес на губах.

Лікування герпесу на губах

Важливо знати, що людина, яка заразилася герпесом раз, не зможе позбутися від нього. Вірус буде жити в клітинах, в результаті час від часу на обличчі й тілі будуть з`являтися висипання. Однак є кошти, завдяки яким вдасться помітно скоротити, а також прискорити їх загоєння.

Медикаментозне лікування

Зазвичай висипання супроводжуються свербінням і палінням, в цьому випадку призначаються різні засоби для їх усунення. Можна скористатися одним з наступних препаратів:

  • крем Ацикловір (Зовіракс);
  • Оксолінова мазь;
  • гель Алломедин;
  • крем Валацикловір (Валтрекс);
  • гель Інфагель;
  • гель або мазь Виру-Мерц серол;
  • таблетки Ремантадин;
  • мазь або таблетки Рятівник;
  • таблетки Мінакер (Menaker).

Якщо прийняти противірусні препарати, коли герпес тільки починає з`являтися, то вдасться уникнути зовнішніх проявів цього неприємного захворювання на губах. Якщо ж вірус вже проявив себе у всій красі, то слід змащувати болячки мазями, так процес загоєння пройде набагато швидше.

Як лікувати герпес народними засобами

Кожна людина хоче швидко вилікувати герпес на губах, в цьому йому можуть допомогти народні засоби. Ось тільки настої і мазі слід наносити не тільки на уражені ділянки, а й на здорову шкіру навколо. Такий захід допоможе уникнути поширення висипань на інші ділянки.

валокордин



Зовнішні прояви герпесу можна швидко усунути, змащуючи їх валокордин. Їм необхідно змащувати висипання на губах кілька разів на день. Як правило, вони зникають за 2 дні. Головне, не лінуватися і не шкодувати себе.

настоянка прополісу

Змащуйте кожні 2 години висипання спиртовою настоянкою прополісу, після чого нанесіть живильний жирний крем. Через 4 дні шкіра очиститься, і на ній практично не залишиться слідів.

сік каланхое

Сік каланхое, алое або лимона допоможе вилікувати зовнішні прояви герпесу на губах. Потрібно змочити в ньому ватний тампон і прикласти до ураженого вірусом ділянці. Буде трохи палити, але це коштує жертв, оскільки прищики незабаром зійдуть і можна буде сміливо виходити на вулицю. Аналогічним способом можна використовувати ефірна олія чайного дерева, розмарину, евкаліпта. Обробляти цими засобами уражені ділянки слід кожні 2 години.

корвалол

Досить добре справляється з герпесом на губах Корвалол. У цьому препараті потрібно змочити ватний тампон і прикласти його до прищикам на 3 хвилини. Через 4 дні від висипань не залишиться і сліду. Аналогічним способом можна використовувати і мигдальне масло, настій звіробою, ромашки, календули.

Якщо жодне з вищеописаних засобів не дало позитивних результатів, то, можливо, ви знайдете для себе оптимальний варіант в наших статтях - Чим лікувати герпес і Як позбутися від герпесу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!