» » » Як лікувати застуду?

Як лікувати застуду?

Як лікувати застуду?

Коли в будинок заглядає застуда, все дізнаються її симптоми. Знайомі з дитинства ознаки, які час від часу з`являються у кожного, досить неприємні. Ми все ж визначимо конкретніше, що будемо розуміти під поняттям "застуда" ...

симптоми застуди

  • слабкість
  • чхання
  • нежить
  • закладеність носа
  • почервоніння горла
  • біль в горлі
  • кашель
  • головний біль (рідше)
  • підвищена температура тіла (рідше)

Все це в народі називають простудою, а в медицині - ГРВІ (гострі респіраторні вірусні інфекції). Але ми сьогодні визначимо як, як лікувати застуду (ГРВІ), але і як лікувати застуду на губах. Також обговоримо особливі обставини, або як лікувати застуду при вагітності і в період лактації, як позбавити від недуги маленьких дітей.

Як лікувати застуду в домашніх умовах

Будинки, ми як правило, лікуємо застуду народними засобами. І треба віддати належне досвіду наших бабусь і дідусів, результат не змушує себе чекати, якщо схопитися за подолання симптомів в перші ж дні. Головне знати, як лікувати застуду народними засобами правильно, тоді буде толк. Народні засоби від застуди:

  • Якщо замучили нежить або кашель, а також при більш в горлі застосовуйте інгаляції стільки раз в день, скільки можете. Поставте на вогонь кухлик води, доведіть до кипіння, додайте в нього краплю ефірного масла з евкаліптом або трохи старого-доброго бальзаму "Зірочка". Поставте воду на стіл і нахиліться над нею так, щоб пара не обпікав обличчя, зверху з головою накрийте рушником. Вдихайте пар то носом, то ротом.
  • Пийте чай з медом, лимоном і малиною, а потім забирайтеся в ліжко. Пийте журавлинний морси, і взагалі як можна більше пийте рідини!
  • Їжте часник і цибулю (виняток період годування грудьми), як антибактеріальний і сечогінний засіб.
  • Знімайте біль в горлі і усувайте кашель полосканнями настоянкою прополісу. Розведіть у склянці теплої води 1 чайну ложку настоянки.

Чим лікувати застуду у дитини



Лікарі настійно не рекомендують відправляти застудженого дитини в школу або дитячий сад. Перевіряйте, щоб удома дитина завжди ходив в шкарпетках. Якщо є нежить, закопуйте ніс краплями, при кашлі і болю в горлі, та й в будь-якому випадку, проводите інгаляції (наприклад, з смерековим маслом або шавлією), поїть малюка чаєм з медом або малиною. У немовляти лікуєте застуду разом з лікарем !!!

Як лікувати застуду під час вагітності

Вагітні жінки повинні уважніше ставитися до свого здоров`я, адже вони можуть нашкодити дитині, приймаючи заборонені препарати під час вагітності. Ніякої хімії! Трав`яні настої застосовуються також вибірково в цей період. Забороняється приймати будь-який препарат, що містить спирт, навіть в малій кількості. Тобто під забороною всі звичні нам настойки солодки, лимонника, женьшеню, заманихи, ехінацеї, левзеї, родіоли рожевої і так далі. Всі вони провокують підвищення артеріального тиску і сильно частішають пульс вагітної. Навіщо збільшувати навантаження на серце і судинну систему малюка!



Якщо відчуваєте себе зовсім погано, зробіть мікстуру з хрону: дрібно натріть, змішайте з цукром в пропорції 1: 1 і дайте постояти в теплому місці протягом 12 годин. Процідивши, це засіб потрібно приймати по 1 столовій ложці щогодини. Під час вагітності добре лікувати нежить народними засобами, а найкраще промити ніс слабеньким сольовим розчином з спринцівки. Зробити його просто: в одній склянці води розведіть кухонну сіль на кінчику ножа. Також можна закопувати в ніс препарати на основі морської води: Салін або Аквамаріс.

Як лікувати застуду при годуванні груддю

При перших же симптомах застуди вживайте заходів! У цей період ваше здоров`я відіграє таку ж важливу роль, як і в період вагітності. Щоб не заразити немовляти, носіть марлеву пов`язку на обличчі, міняйте її кожні 2 години. Будь ласка, не нехтуйте цією порадою. Будь-які засоби (як народні, так і медичні препарати) можна приймати тільки після консультації з лікарем! Самолікування допоможе вам впоратися з застудою, а малюкові зробити тільки гірше.

Годування груддю під час застуди припиняти не потрібно, застуда не передається таким чином дитині. Перше, що ви можете зробити, це випити гарячий чай з листям малини або смородини. При болю в горлі використовуйте полоскання кожні 2 години. При нежиті натріть ріпчаста цибуля, покладіть його на марлечку і зробіть компрес на крила носа.

Застуда на губах: як лікувати

Застуда на губах (герпес) найчастіше лікується швидше саме народними засобами, ніж застосуванням будь-яких медичних препаратів. При застуді на губах допоможе ромашка місце і всередину. Заваріть 1 столову ложку ромашки в 1 склянці окропу. Нехай трава настоїться протягом півгодини. Потім потрібно буде додати до нього 1 столову ложку настоянки прополісу. Приймайте такий цілющий настій 3 рази на день по 1 столовій ложці. Це допоможе зняти запальний процес, діючи зсередини. Але також необхідно робити примочки з цього ж настою ромашки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!