Як вилікувати застуду за день?

Як вилікувати застуду за день?

Ніхто з нас не любить хворіти. Дорослій людині, яка живе в сучасному світі з його темпом і шаленим ритмом, хворіти просто ніколи. І все ж, якщо хвороба застала зненацька, існує кілька способів вилікувати застуду за день.

підтримка імунітету

При перших ознаках хвороби необхідно допомогти своїй імунній системі почати активно боротися із застудою. Для цього необхідно прийняти достатню дозу вітаміну С. Це можна зробити, випивши таблетки вітаміну С або ж обмежитися натуральними лимонами. Бажано вживати кислий фрукт разом з трав`яним чаєм і медом.

Харчування при застуді

Важливо не тільки допомогти імунітету пустити все кошти на боротьбу з хворобою, але і надати допомогу всьому організму. Для цього необхідно переглянути звичний раціон харчування. Важкі страви слід замінити легкими - перейти на харчування супами і овочевими салатами. Не варто забувати про протимікробну дію цибулі і часнику, прийом цих продуктів прискорить одужання.

виведення токсинів

При будь-якої хвороби організм піддається інтоксикації. Виведенню токсинів слід приділити не менше уваги, ніж легкому і дробовому харчуванню. Вживання великої кількості рідини в період хвороби, а також всіляких настоїв допоможе позбавити організм від токсинів і швидше прийти в норму. Звичайну воду, чай з лимоном і медом можна замінити різними морсами і компотами, наприклад:

  • Морс з малини, шипшини, журавлини;
  • Молоко з медом і ложкою вершкового масла;
  • Компот із сухофруктів;
  • Лимонний відвар зі смородиною або ожиною.

Після прийняття теплого пиття рекомендується лягти в ліжко і укутати, щоб пропотіти. Найбільший ефект така процедура принесе вночі - перед сном потрібно випити теплий напій - чай, морс, гаряче молоко, одягнути піжаму, шкарпетки і сховатися теплою ковдрою. Вранці сходити в душ - хвороби наче й не було.

Першіння в горлі



Одним із симптомів розвивається застуди є першіння в горлі. Відмінним і ефективним засобом лікування застуди є полоскання і компреси. Полоскати горло можна різними настоями і відварами, наприклад:

  • На склянку води 1 чайна ложка соди + кілька крапель йоду;
  • Стакан води + 2 чайні ложки яблучного оцту;
  • Стакан свіжого соку буряка + 1 столова ложка яблучного оцту;
  • Настій ромашки.

Необхідно полоскати горло якнайчастіше, краще кожні 2 години. Також на ніч можна зробити компрес з горілки або капустяного листа з медом.

нежить

щоб швидко вилікувати нежить, можна робити інгаляції з маслом чайного дерева, шавлією і евкаліптом. Ефективними засобами також є холодні і гарячі інгаляції з цибулею і прикладання до пазух мішечка з гарячою сіллю.

Медикаменти

Багато хто задається питанням, які ліки приймати при застуді, адже існує величезна кількість всіляких препаратів. Віддавати перевагу слід таким медикаментів, які не мають серйозних побічних ефектів. Наприклад, для тих, хто водить машину, важливо, щоб ліки не викликали сонливості, сповільненій реакції або погіршення зору. Слід пам`ятати про те, що прийом медикаментів сильної дії і антибіотиків, слід проводити тільки під наглядом лікаря.

При дотриманні правильного режиму харчування, підтримки імунітету і виконання нескладних процедур вилікувати застуду за 1 день можна без звернення до лікаря, в домашніх умовах, швидко і просто.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!