Чим лікувати горло?

Чим лікувати горло?

Хворе горло може бути симптомом захворювання, яке здатне перерости або в звичайну застуду, або в грип. Якщо ви відчули дискомфорт в горлі, то потрібно негайно починати лікування. Не обов`язково, проте, відразу викликати лікаря, так як біль в горлі можна вилікувати самостійно. Давайте подивимося, що робити, якщо болить горло.

Чим лікувати горло - способи

Як відомо, Нелекарственная медицина здатна на багато що. Особливо, коли мова заходить про лікування хворого горла. Часом немає сенсу витрачатися на дорогі препарати, які іноді мають менш ефективною дією, ніж, наприклад, малинове варення з вашої дачі. Давайте звернемося до основних способів лікування горла в домашніх умовах:

  • Лікування хворого горла медом. Налийте в склянку молоко. Туди необхідно додати ложку меду і шматочок вершкового масла. Необхідно підігріти молоко до температури, при якій розтане масло. Розмішайте вміст склянки до розчинення меду. Пийте дану суміш через трубочку і маленькими ковтками.
  • Спробуйте пити велику кількість чаю з медом або з малиновим варенням. Цей варіант зарекомендував себе, як найбільш ефективний серед способів, що дозволяють боротися з почервонінням горла.
  • Незвичайний спосіб позбавлення від болю в горлі передбачає спів. Відомо, що спів змушує активно працювати м`язи горла. Більше крові приливає до горла і, відповідно, більшу кількість імунних клітин надходить до місця почервоніння. Ось чим лікувати горло. Найкраща нота для співу - це нота сіль в зручному для вас діапазоні. Співати треба голосно.
  • Полоскання горла також допомагає ефективно впорається з болем. Полоскати можна сіллю, содою, цибульним чаєм, різними настоянками і багатьом-багатьом іншим.
  • Дихання парами картоплі допомагає впоратися з болем у горлі дуже швидко. Для цього необхідно ретельно промити картоплю і зварити її в шкірці. Візьміть великий рушник і дихайте через нього, утворивши "намет" над каструлею.

Як лікувати горло у дитини



Лікування горла у дитини ускладнюється особливим характером поведінки дітей. Діти не люблять ліки. Вони не люблять полоскати горло і дихати парою. Ціле мистецтво - змусити свідомо лікуватися дитини. Поговорим о детях, які знаходяться у віці раннього дитинства, не старше трьох років. Ось що можна зробити для того, щоб вилікувати горло дитини:

  • Давайте дитині чайну ложку відвару ромашки або календули кожні півтори-дві години.
  • Пропонуйте дитині тепле молоко з медом, якщо у нього немає алергії на ці продукти.
  • Також можете спробувати обприскувати горло різними трав`яними відварами з допомогою великого шприца.
  • Спробуйте розтовкти одну чверть таблетки "Фарингосепт" і покласти вийшов порошок на язичок ребенка.Не давайте дитині пити і їсти протягом півгодини.
  • Пам`ятайте про те, що антибіотики для боротьби з хворобою горла - це крайній варіант для дитини. Вони можуть надати згубний вплив на організм вашого малюка.
  • Багато мам радять промивати ніс дитини Дельфіном. Ось чим лікувати горло у дитини.
  • Також часто використовують ректальні свічки, такі як, "Віферон" або "Анаферон".
  • Часто використовується поєднання таких препаратів, як "Інгаліпт" і "Тантум-верде". Ингалипт - це спрей, який дозволяє впоратися з болем у горлі досить швидко і безболісно. Багато дітей переносять цей препарат добре і не противляться його застосування.
  • Часто використовують люголь для подолання болю в горлі. Однак, процедура змазування горла люголем представляється дуже неприємною навіть для дорослих. Що ж говорити про дітей? У будь-якому випадку можна спробувати використовувати люголь. Може бути ваша дитина добре його перенесе? Будьте уважні, іноді змазування горла люголем викликає блювоту.


Ось якими засобами можна лікувати хворе горло у дитини. Якщо ви не впевнені в стані вашого малюка, то необхідно викликати лікаря додому.

Чим лікувати горло при вагітності

При лікуванні горла майбутньої матері під час вагітності необхідно пам`ятати, що слід подбати не тільки про себе, а й про стан малюка і про його здоров`я. Все, що потрапляє той чи інший спосіб в організм матері, потрапляє і в організм дитини. Пам`ятайте про це при лікуванні горла. Ось як можна лікувати горло під час вагітності:

  • Візьміть одну чайну ложку аптечного сиропу шипшини, дві столові ложки бурякового соку і дві столові ложки кефіру. Змішайте всі ці продукти. У цю суміш необхідно вичавити сік з половини лимона. Такий напій допоможе людям, які страждають на хронічний фарингіт і тонзиліт.
  • Приготуйте і випийте на ніч молочний відвар шавлії. Як його можна приготувати? Залийте склянкою молока одну столову ложку сухої трави шавлії. Доведіть молоко до кипіння. Потримайте молоко 10 хвилин на повільному вогні. Процідіть напій, після чого знову доведіть його до кипіння.
  • Пам`ятайте, що не варто користуватися льодяниками і таблетками, які допомагають зменшити біль в горлі. В якості замінників цих лікарських препаратів краще використовувати природні засоби. Можна потримати в роті чайну ложку обліпихової олії або Вітаон. Шматочок зрізаного поперек аркуша алое також прекрасно підійде для цих цілей.
  • Спробуйте приготувати противірусний збір. Їм можна полоскати горло. Ось чим лікувати горло при вагітності. До складу збору повинен увійти лист берези, евкаліпт і шавлія в поєднанні 1: 2: 3. Столову ложку такої суміші необхідно залити окропом. Наполягайте суміш протягом 15-20 хвилин. Після цього потрібно процідити суміш і приступати до полоскання.

Це основні методи боротьби з болем в горлі. Пам`ятайте, не можна залишати проблеми зі здоров`ям без уваги. Таке безвідповідальне ставлення може призвести до серйозних наслідків, які можуть підірвати ваше здоров`я і загальний життєвий тонус.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!