Як виглядає здорове горло?

Як виглядає здорове горло?

Для того щоб своєчасно розпочати лікування хворого горла, необхідно знати, як виглядає здорове горло. Особливу загрозу хвороби горла несуть малюкам, тому знати, як виглядає здорове горло дитини, мами просто зобов`язані. Для початку давайте просто вивчимо людське горло.

Як виглядає

В глибині широко відкритого рота, з боків, ліворуч і праворуч від невеликого язичка можна розглянути мигдалики. Через безліч провідних в лакуни (звивисті вузькі щілини) отворів їх поверхня нерівна. Лакуни - місце освіти так званих пробок, що складаються з накопичень дрібних фрагментів їжі, мертвих і живих мікробів, лейкоцитів, відмерлих клітин слизової.

Іноді батьки турбуються з приводу великого розміру мигдалин. Однак розмір мигдалин не є вирішальним при оцінці їх стану. Часто невеликі мигдалини виявляються закритими дужками, через що ускладнюється самоочищення лакун. У них накопичується багато мікроорганізмів і продуктів життєдіяльності мікробів, що, звичайно ж, не сприяє здоров`ю організму.

Крім піднебінних в нашому горлі є ще гортанним, глоточная і мовний мигдалини, що знаходяться відповідно в гортані, в носоглотці і корені мови.

ознаки здоров`я

Здорові мигдалини мають світло-рожевий колір, на них немає нальоту, горбки не збільшені. Стінки горла мають такий же світло-рожевий колір, без будь-яких видозмін. Рожево-червоний відтінок горла також не повинен викликати тривогу. Підставою для занепокоєння може бути виявлення на мигдалинах білого нальоту, збільшення горбків і почервоніння горла. Хоча цілком можливо, що почервоніння горла викликано збільшенням навантаження на нього, наприклад, співом. Допоможе уточнити, як виглядає здорове горло, фотоілюстрації: 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!