Як вилікувати горло дитині?

Як вилікувати горло дитині?

Дитина захворіла. Будь-яке нездужання, а тим більше серйозна хвороба завжди викликають немарно переживання і занепокоєння у батьків. І це не випадково. Дитячі хвороби проходять важко, можуть мати серйозні наслідки. І, саме гласвое, дитина не завжди скаржиться на біль. Може навіть грати, бігати, маючи часом високу температуру.

Серед дитячих хвороб найбільш поширені хвороби горла. Як вилікувати горло дитині, які заходи необхідно вжити?

Спочатку розберемося, які саме захворювання, пов`язані з горлом, можуть виникнути у дитини. Хвороби можуть викликані вірусними або бактеріальними інфекціями.

Хвороби горла у дітей

  • Ангіна (тонзиліт) - збільшення мигдалеподібних залоз, які покриваються білим нальотом. Дитині важко ковтати.
  • Фарингіт - це запалення горла, викликане бактеріями, наприклад, стрептококами.
  • Ларингіт - при ньому пропадає голос, часто в міжсезоння, коли часті зміни в погоді, та й просто досить постояти на протязі.
  • Горло може боліти як ознака захворювання на грип або вірусними інфекціями.

Ознаками хвороби горла можуть бути утруднене ковтання, першіння в горлі, почервоніння. Обов`язково в цих випадках необхідно показати дитину лікарю, тільки він може призначити курс лікування, враховуючи вік, ступінь захворювання. Однак існує багато народних засобів, які можна застосовувати при лікуванні горла дитини.

Народні засоби при лікуванні горла дитини

При лікуванні ларингіту важливо, щоб дитина менше розмовляв, гортані потрібен спокій. Тепле пиття, полоскання горла відваром ромашки, зігріваючий компрес можуть значно поліпшити стан дитини. Можна і попарити ноги, така відволікаюча терапія теж корисна.



При ангіні обов`язковий щадний режим: менше ходити, побільше лежати в ліжку, замінити рухливі ігри спокійними, наприклад, ліпленням, малюванням, читанням. Навчіть дитину полоскати горло кожні дві години відваром шавлії, ромашки, звіробою. Дуже важливо в такі дні не давати грубої, жорсткої їжі. Це повинні бути каші, протерті овочі. Їжа не повинна бути ні занадто холодної, ні занадто гарячої. Горло необхідно тримати в теплі. Добре, якщо обмотати його теплим шарфом.

При фарингіті необхідні ті ж щадні процедури, про які говорилося вище. Важливо, щоб в період захворювання дитина частіше пив тепле молоко з додаванням меду, щіпки соди або лужної мінеральної води.

При будь-якому типі захворювання гора підійдуть зігріваючі компреси. Як їх накласти? Розвести в 0,5 л води 1 чайну ложку оцту, нагріти розчин до 38 градусів. Змочити марлю, накласти на шию, зверху покласти вощений папір, укутати теплим шарфом. Можна для компресу використовувати розчин горілки з будь-яким рослинним маслом.

Такі основні народні засоби лікування горла у дітей. Але завжди необхідно пам`ятати, що основне лікування і процедури призначає тільки лікар. Необхідно чітко дотримуватися його рекомендацій.

Додатково по даній темі можна знайти матеріал в статтях на нашому сайті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!