Як швидко вилікувати ангіну?

Як швидко вилікувати ангіну?

Ангіна - це інфекційне захворювання, викликане бактерією з сімейства коків. Тому на питання Заразна чи ангіна відповідь однозначно позитивний, ангіна поширюється повітряно-крапельним шляхом. Посилюється біль в горлі, запалення мигдалин, слабкість, підвищення температури тіла - всіх цих неприємних симптомів можна уникнути, якщо знати, як швидко вилікувати ангіну.

Ознаки ангіни і причини захворювання

Існує кілька факторів, які можуть спровокувати ангіну

  • ослаблений імунітет. Якщо імунітет людини недостатньо сильний, навіть невелике переохолодження організму, холодна їжа або пиття можуть стати причиною розвитку ангіни;
  • інфекція. Збудниками хвороби можуть стати палички стрептококів, стафілококів, вірус герпесу, гриби Candida та інші бактерії;
  • хронічні хвороби. Загострення хронічних хвороб, наприклад, тонзиліту, фарингіту, трахеїту також можуть викликати запалення мигдалин.


перш, ніж лікувати ангіну, потрібно переконатися, що це дійсно ангіна, а не застуда або грип, для яких також характерна біль в горлі. Тому якщо одночасно з нею спостерігається нежить або кашель, то можна припустити респіраторно-вірусне захворювання. А діагностувати ангіну можна по білому нальоту на мигдалинах. У цьому випадку потрібно обов`язково звертатися до лікаря.

Як швидко вилікувати ангіну будинку



Тільки лікар може підтвердити діагноз, встановити різновид захворювання і призначити лікування, яке потрібно неухильно виконувати при лікуванні ангіни в домашніх умовах.

Медикаментозне лікування ангіни

Для лікування ангіни застосовують три види ліків

  1. Антибіотики. Вбити бактерії - збудників хвороби можуть тільки антибіотики. Ніякі народні засоби не впораються з цим завданням. Щоб антибіотики принесли користь, вони повинні підбиратися індивідуально. Курс прийому становить не менше 5-7 днів.
  2. Протизапальні засоби. Це можуть бути спреї (Ингалипт, Стопангин, Гівалекс) або таблетки для розсмоктування (Декатилен, Фарингосепт, Септолете).
  3. Імуностимулятори. Препарати, що стимулюють імунну систему, слід приймати тільки за призначенням лікаря.

Народні методи лікування ангіни

Засоби народної медицини застосовують в якості додаткового лікування.

  1. Полоскання. Для полоскання горла можна використовувати: харчову соду (1 ч. Ложка на склянку води), сіль (1/2 ч. Ложки на склянку води), розчин фурациліну (1 таблетка на 100 грамів води), спиртову настоянку прополісу (15 крапель на склянку води), відвари ромашки, шавлії.
  2. Інгаляції. Для інгаляцій використовуються антисептичні розчини (хлоргексидин, сода з йодом), цілющі трави і рослини (ромашка, евкаліпт, кора дуба, календула). лікувати горло інгаляціями можна тільки при відсутності підвищеної температури тіла.
  3. Відвари. Чудодійною силою володіє відвар з кмину. frac12- склянки зерен кмину необхідно розмолоти в кавомолці і кип`ятити в склянці води 15 хвилин. Коли рідина стане в`язкою, її потрібно процідити через сито, долити frac14- склянки води і знову довести до кипіння. У готовий відвар додати 1 ст. ложку коньяку. Пити по 1 ст. ложці кожні 30 хвилин, поки відвар не закінчиться.

Рекомендації хворому на ангіну

  1. Ні в якому разі не можна накладати на горло зігріваючі компреси, так як тепло сприяє розмноженню бактерій.
  2. У перші дні хвороби при підвищеній температурі тіла хворому необхідний постільний режим. Хвороба, перенесена на ногах, чревата ускладненнями.
  3. З раціону слід виключити гострі, гарячі і холодні страви. Їжа повинна бути максимально вітамінізувати.
  4. Рясне пиття (молоко, свіжоприготовані соки, лужна мінеральна вода, чай) усуває наслідки інтоксикації організму.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!