Як захворіти на ангіну?

Як захворіти на ангіну?

Звідки взявся міф, що на ангіну можна захворіти, коли випиваєш щось дуже холодне, голосно і багато верзеш на морозі, мочиш ноги? Абсолютно незрозуміло. По своїй дурості діти кричать: "хочу захворіти на ангіну!" Коли бачиш, як в інтернеті підлітки радять один одному з`їсти побільше морозива, випити крижану воду, вийти мокрим на балкон в мінусову температуру, потримати ноги в холодній воді, щоб захворіти на ангіну (та ще й захворіти швидко і напевно !!), це здається абсурдним. Адже ангіна є інфекційним захворюванням, яке передається повітряно-крапельним шляхом від іншого зараженої людини. А їхніми порадами можна домогтися захворювань набагато небезпечніше, ніж ангіна: наслідком застуженних ніг може бути цистит або простатит, наслідки від крижаної води або виходу мокрим на вулицю може позначитися через місяці як ускладнення хвороби.

Ангіна: суть захворювання

Щоб зрозуміти, як захворіти на ангіну, треба знати основу даного захворювання. Ми вже говорили спочатку, що ангіна - це інфекція, щоб людина захворіла на ангіну, збудник інфекції повинен обов`язково потрапити в його організм. Найчастіше цим мікробом є стрептокок, який проникає в глотку після прямого контакту з хворим на ангіну, коли він чхає або кашляє, через його погано вимитий посуд, його білизна, загальне рушник, а також через не вимита продукти.

Як можна захворіти на ангіну, не спілкуючись із зараженою людиною? Це дійсно можливо, якщо джерело хвороби знаходиться всередині Вас. Коли осередки старої інфекції залишаються в організмі людини, а бактерії залишають своє насиджене містечко, може виникнути запалення мигдалин, а значить, ангіна. Такими внутрішніми причинами вважається хронічний нежить, хворі ясна, карієс.



А переохолодження або зниження імунітету, про які ми говорили вище, будуть лише сприятливими факторами, які знизять можливості організму боротися з інфекцією.

Як захворіти швидко ангіною

Чому все ж, випивши багато холодних напоїв у спеку, посидівши прямо під кондиціонером, починає боліти горло при ковтанні, а потім приходять і всі інші симптоми ангіни? Справа вся в тому, що є ймовірність існування в горлі хвороботворних бактерій, з якими імунітет організму поки справлявся. Але раптове і сильне охолодження глотки або перепади температур від кондиціонера в приміщенні і спеки на вулиці послаблюють імунітет і сприяють створенню сприятливого підґрунтя для появи ангіни. Виходить, коли Ви випиваєте крижану рідину, ймовірність захворіти на ангіну швидко збільшується.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!