Як вилікувати фарингіт?

Як вилікувати фарингіт?

Фарингіт називають процес, коли слизові оболонки і тканини глотки запалюються. Це захворювання, напевно, знайоме кожному. Причини його можуть бути різні: внутрішні і зовнішні подразники, інфекція. У цьому матеріалі розповідається, як вилікувати фарингіт у домашніх умовах, не вдаючись до ліків, народними методами.

симптоми

Відчуття першіння або гострого болю в горлі. Сухий кашель. Збільшення лімфовузлів. Збільшення температури тіла. Бачите реальне почервоніння при самостійному огляді глотки в дзеркалі. Слизова оболонка горла на вигляд здається пухкої. Такі симптоми фарингіту.

лікування ліками

  • Медикаментозне лікування бактеріального фарингіту проводиться за допомогою антибіотиків. Воно спрямоване на те, щоб усунути фактор, що викликав проблему. Також застосовується зрошення внутрішньої частини глотки аерозолями, що містять антибіотик.
  • Добре допомагає розсмоктування таблетки фарингосепта. Але існує непереносимість тих чи інших ліків, прописаного лікарями. Або у випадку з дітьми або вагітними жінками - неприйнятність застосування антибіотика. Тоді необхідно спробувати народні способи лікування, доступні кожному. Детальніше в статті Чим лікувати горло.

Народні методи: трави

  • Змішайте маленьку ложечку сиропу шипшини, по парі великих ложок кефіру і бурякового соку. Додайте сік половинки лимона або лайма. Пийте по столовій ложці один раз на годину. Цей склад допоможе при фарингіті і тонзиліті.
  • Приготуйте відвар шавлії на молоці. Для цього необхідно пучку сухої трави залити молоком і довести відвар до кипіння. Дайте настоятися. Процідіть через марлю або ситечко. Випийте на ніч теплим або гарячим.
  • Замість льодяників і таблеток, що знімають біль в горлі, краще використовувати масло обліпихи (потримати в роті) або шматочок зрізаного листочка алое - прекрасний замінник ліків.
  • Можна спробувати противірусний збір: лист берези, шавлія і евкаліпт залити окропом і настоювати півгодини. Процідити і полоскати якомога частіше.


Детальніше читайте в статті Як лікувати фарингіт.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!