Як вилікувати сухий кашель?

Як вилікувати сухий кашель?

Найчастіше будь застуда супроводжується таким неприємним симптомом, як кашель. Будь кашель вважається захисною реакцією організму. Сухий кашель проявляється через запального процесу в дихальній системі, який може бути викликаний не тільки вірусними захворюваннями, а алергією та іншими факторами. Такий кашель вважається найнебезпечнішим і лікується більш тривалий час.

Як вилікувати сухий кашель традиційним способом

В даний час сучасні аптеки мають на своїх прилавках величезна кількість різних протикашльових і відхаркувальних препаратів.

Незалежно від способу лікування сухого кашлю, головне завдання - перевести кашель в мокрий. Найбільш ефективним засобом лікування є препарати з комбінованим дією (відхаркувальний + протикашльовий ефект).

Синекод

Препарат випускається у вигляді таблеток, сиропу і крапель. Призначають дорослим і дітям старше двох місяців. Протипоказаний для вагітних і годуючих жінок.

Гербіон

Випускається у вигляді сиропу. Можлива алергічна реакція, тому перед застосуванням необхідно уважно ознайомитися з інструкцією.

Стоптусин

Випускається у вигляді таблеток і крапель. Призначають дорослим і дітям старше року. Протипоказаний для вагітних жінок.

Лінкас



Випускається у вигляді сиропу рослинного походження. Призначають дорослим і дітям старше півроку. Можлива алергічна реакція.

коделак Фіто

Випускається у вигляді сиропу і еліксиру. Не рекомендується використовувати тривалий час, так як може розвинутися залежність від препарату. Призначають дорослим і дітям старше двох років. Протипоказаний вагітним і годуючим жінкам. Можлива алергічна реакція.

Також для усунення симптому і пом`якшення болю допоможуть пастилки і льодяники з шавлією і зігріваючі мазі.



Звертаємо увагу, що препарат повинен призначити лікар і в індивідуальному порядку визначити тривалість прийому.

При самостійному виборі ліків обов`язково ознайомтеся з інструкцією, протипоказаннями і по можливості проконсультуйтеся з фахівцем.

Як вилікувати сухий кашель народними способами

З болісним сухим кашлем може впоратися і народна терапія.

Якщо немає температури, то необхідно робити теплі інгаляції на основі соди, Фурациліну, лікарських препаратів (наприклад, Ротокан) або ефірних масел.

Крім того, впоратися з кашлем допоможуть гірчичники і банки.

Також ефективним засобом є настої і відвари на основі трав (наприклад, багно, солодка, алтей). Приймати відвар потрібно не менше трьох разів на день за півгодини до їди (по півсклянки).

При сильному сухому кашлі важливо приймати багато теплої рідини (як чистої води, так і різних компотів і морсів з ягід і фруктів). Корисну дію надає мінеральна вода типу "Боржомі". Щодня потрібно випивати не менше двох літрів будь-якої рідини.

народні рецепти

  1. Змішайте сік проваренного лимона з ложкою гліцерину і меду. При сильному кашлі приймайте суміш три рази на день по чайній ложці перед їжею.
  2. Змішайте сік редьки і мед в рівних пропорціях. З`їдайте по чайній ложці суміші перед сном.
  3. Відваріть цибулину в склянці молока і залиште настоятися. Приймати по столовій ложці кожні три години.
  4. Перемішайте ягоди калини з цукром. Їжте при сильних нападах.
  5. Змішайте морквяний сік з молоком у рівних пропорціях. Випивайте по півсклянки напою через годину після їжі.
  6. Розчиніть дві столові ложки цукру в склянці теплої води. Додайте протертий банан і приймайте суміш після їжі по столовій ложці.
  7. Півкіло натертого лука змішайте з двома склянками цукру і опустіть суміш в літр води. Потім добре проваріть на повільному вогні протягом двох годин. Остудіть суміш і додайте пару ложок меду. Приймати по п`ять столових ложок після їжі.

Можливо, вам будуть цікаві статті



Увага, тільки СЬОГОДНІ!